Egyperces

2018.08.20. 15:30

Negyven év után került vissza gazdájához egy ellopott szörfdeszka

A férfi egy múzeumban talált rá gyerekkori ajándékára.

Peter Gilson az 1970-es évek végén kapta ajándékba a deszkát édesanyjától, aki titokban spórolta össze a pénzt, hogy megvehesse fiának a drága sporteszközt. Az Új-Dél-Wales állambeli Newcastle-ben élő család garázsából azonban alig egy évvel később ellopták a deszkát.

„Őszintén szólva, akkoriban, gyerekfejjel nem sokat foglalkoztam a dologgal, csak ahogy teltek az évek, döbbentem rá, hogy az anyám mekkora áldozatot hozott azért, hogy megvegye nekem” – idézte a férfit az ABC ausztrál közszolgálati műsorszolgáltató.

Gilson, aki ma már régi szörfdeszkák helyreállításával foglalkozik, az internetet böngészve ismerte fel egy fotón egykori saját deszkáját, amelynek egyedi lovas ábrája keltette fel a figyelmét. A deszkát egy szörfös emléktárgyakat őrző nyugat-ausztráliai múzeumban fotózták le.

A férfi kapcsolatba lépett a múzeum tulajdonosaival és egy régi fényképpel bizonyította, hogy mit is jelent számára az eszköz, így ingyen visszakapta a szörfdeszkát.

Borítókép: Peter Gilson a visszakapott szörfdeszkával

Forrás: YouTube

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!