007-es járgány

2019.08.18. 18:49

Elárverezték James Bond ezüstszürke Aston Martinját

A várakozást meghaladó áron, 6,385 millió dollárért (1,87 milliárd forint) kelt el egy James Bond-filmekhez készült, különleges szerkezetekkel ellátott sportkocsi a kaliforniai Montereyben.

Aston Martin DB5 James Bond during the Retromobile Show, from February 8 to 12 2017 at Paris, France - Photo Gregory Lenormand / DPPI

Forrás: DPI/AFP

Fotó: Gregory Lenormand

Az ezüstszürke autó egyetlen Bond-filmben sem bukkant fel, de megegyezik azzal, amelyet 007 a Goldfingerben (1964) és a Tűzgolyóban (1965) vezetett.

A brit titkosügynök számára 13 módosítást hajtottak végre a kocsin, sárvédőibe gépfegyvereket szereltek, keréktárcsáiban gumilyukasztók bújnak meg, hátsó ablakát fel-le húzható golyóálló ernyő védi.

Az 1965-ben gyártott autót az Eon Productions stúdió bocsátotta árverésre, a Tűzgolyó amerikai promóciós rendezvényein használták annak idején.

A világon csak három példány ismert a James Bond-rajongók számára álomautónak számító modellből.

Az RM Sotheby's aukciósház előztesen 4 és 6 millió dollár közötti leütési árral számolt, a liciten azonban hamar magasba szöktek az ajánlatok. A vevő kilétét nem hozták nyilvánosságra.

A ritka autónak eddig három privát tulajdonosa volt, köztük egy autómúzeum, ahol 35 éven át volt kiállítva.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!