állatmentés

2020.06.11. 13:35

Több száz állatnak nyújtottak segítséget a fővárosi állatkertben

Egyebek mellett héjafiókák, vadmacska és hód kapott második esélyt a Fővárosi Állat- és Növénykert vadállatmentő programjában.

Kismaros, 2018. november 21. Szabadon engedett mentett hód Kismaros mellett a Duna partján 2018. november 21-én. A fiatal állatot három és fél héttel ezelõtt találták legyengült állapotban, majd a Fõvárosi Állat- és Növénykert természetvédelmi mentõhelyén infúziót, vitaminokat, antibiotikumot és K-vitamint kapott. MTI/Kovács Attila

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Attila

Több más állat mellett a rendőrség által lefoglalt héjafiókákon, egy összeharapdált, vemhes hódon és azóta már világra jött utódain, valamint három elárvult vadmacska kölykön is segítettek, tavasszal pedig 92 mentett sünt engedtek szabadon Fővárosi Állat- és Növénykert szakemberei. Tavaly összesen 2201 mentett állat kapott segítséget – közölte a fővárosi intézmény csütörtökön.

A vadállatmentő munka lényege, hogy a Magyarországon őshonos, vadon élő, védett vagy fokozottan védett állatfajok olyan egyedeit mentik, amelyek valamilyen ok miatt emberi segítségre szorulnak.

A sérült állatokat meggyógyítják, a legyengülteket felerősítik, az elárvultakat pedig felnevelik az állatkert vadállatmentéssel foglalkozó munkatársai.

A cél minden esetben az, hogy az állatokat visszaengedhessék természetes élőhelyükre,

ez azonban csak akkor lehetséges, ha újra képesek emberi segítség nélkül is boldogulni.

Borítókép: szabadon engedett mentett hód Kismaros mellett a Duna partján

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!