új életet kezd

2021.04.27. 09:47

Távoznia kell harminc év után szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak

A korábban testnevelőként dolgozó férfi 1989-ben költözött a rózsaszín strandjáról híres, Szardíniától északra fekvő szigetcsoport egyik kis szigetére, Budellire.

Les aventures de Robinson Crusoe Robinson Crusoe 1954 Real Luis Bunuel Dan O Herlihy. Collection Christophel © Producciones Tepeyac / Oscar Dancigers Production (Photo by Producciones Tepeyac / Oscar Dan / Collection Christophel / Collection ChristopheL via AFP)

Forrás: Collection ChristopheL/AFP

Fotó: Oscar Dan

Több mint 30 év után a hatóságok távozásra kényszerítik szigetéről az olasz Robinson Crusoe-nak is nevezett 82 éves férfit.

Mauro Morandi 1989-ben költözött a rózsaszín strandjáról híres, Szardíniától északra fekvő szigetcsoport egyik kis szigetére, Budellire.

2018-ban a régebben testnevelőként dolgozó férfi a BBC-nek arról beszélt, hogy mindig is lázadó volt. „Sok mindenből elegem volt, a fogyasztói társadalomból, az olasz politikai helyzetből. Úgy döntöttem, a világtól távol, Polinézia egy lakatlan szigetére költözöm” – mondta az indulásról.

A tengeri út megkezdése után néhány barátjával a La Maddalena-szigetcsoporton kötött ki, hogy dolgozzanak és pénzt keressenek az utazás folytatására.

Miután Budellire ért, és beszélt a sziget őrével, aki nyugdíjba akart vonulni, Morandi úgy döntött, ő ott marad – és egész mostanáig ott is élt, gondozta a szigetet és beszélgetett a turistákkal.

Az évek során többször fenyegette a kilakoltatás. Tavaly a La Maddalena-i Nemzeti Park elnöke, Fabrizio Fonnesu a CNN-nek úgy nyilatkozott, hogy Morandi illegális változtatásokat hajtott végre a kunyhóján, egy második világháborúból származó rádióállomáson. Erre több mint 70 ezren írták alá a petíciót, amelyben az olasz kormánytól kérték, hadd maradjon a szigeten a remete.

Vasárnap azonban Morandi a Facebookon bejelentette, döntött, távozik Budelliről, egy kis bérelt lakásba költözik a La Maddalena egy közeli szigetén.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!