irány a világűr

2021.07.16. 08:06

Ekkora adományt még soha nem kapott a Smithsonian Intézet repülési és űrhajózási múzeuma

Jeff Bezos, az Amazon óriáscég hamarosan a világűrbe induló alapítója 200 millió dollárral (60,8 milliárd forint) támogatja a Smithsonian Intézet repülési és űrhajózási múzeumát, amely története eddigi legnagyobb adományát köszönheti az amerikai milliárdosnak.

Fotós: AFP

A Smithsonian szerint 70 millió dollárt a múzeum renoválására, a fennmaradó 130 millió dollárt egy gyermekeknek szánt, új oktatási központ, a Bezos Learning Center megépítésére fordítják.

Bezos közleményében azt írta, hogy

támogatni akarja a Smithsoniant „abban, hogy beindítsa a jövő építőinek és álmodozóinak képzelőerejét”.

A múzeumban 2018 óta nagyszabású helyreállítási munkálatok folynak. A tervek szerint július végén nyitja meg ismét a kapuit a látogatók előtt.

Az 57 éves Bezos gyermekkori álmát valóra váltva indul a világűrbe július 20-án,

az Apollo-11 Holdra szállásának napján a New Shepard nevű űrhajóval fivére, egy 82 éves volt pilótanő és egy jótékonysági árverés nyertese társaságában. Ez lesz Bezos űripari vállalata, a Blue Origin űrhajójának első indulása utasokkal.

Bezos a hónap elején távozott az Amazon internetes óriáscég elnök-vezérigazgatói posztjáról, hogy több ideje legyen más dolgokra, köztük a Blue Originre.

Borítókép: Jeff Bezos a Blue Origin űrhajója mellett

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!