demogáfiai zsákutca

2021.07.23. 07:10

Migránsmaffia terrorizálja a svéd városok lakosait

A rendőrség egyik tisztje szerint a rendfenntartó szervek képtelenek megvédeni a városok lakóit a migránsokkal szemben. „Akinek nincs nagy családja, amely megvédheti, annak esélye sincs biztonságban élni” – mondta a tiszt az interjú során.

Danish police have set up a border control point on January 5, 2016 at the border town of Krusa bei Flensburg. - Denmark announced the immediate introduction of random controls at the German border, Danish Prime Minister Lars Lokke Rasmussen said Monday, on the same day neighbouring Sweden introduced controls on its frontier with Denmark to stem the flow of refugees. (Photo by Carsten Rehder / dpa / AFP) / Germany OUT

Forrás: dpa / AFP

Fotó: Carsten Rehder

Egyre több erőszakos támadást követnek el migránsbandák bolttulajdonosok ellen Svédország-szerte. Az SVT hírcsatorna mutatott rá, hogy sok vállalkozónak és családjának kellett külföldre költöznie, mert attól tartottak, hogy megölik őket. A migránshálózatok ugyanis szisztematikusan zsarolják a vállalkozókat. A rendőrség ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy az áldozatokat nem képesek megvédeni. A svéd rendőr-főkapitányok már többször nyilatkozták, hogy nem tudják megfékezni a növekvő maffia-bűncselekményeket – írja összeállításában a V4NA hírügynökség.

Göteborgban a Rair Foundation interjút készített egy nővel, aki megosztotta a véleményét Svédország migrációs politikájával, és a város közbiztonságával kapcsolatban.

– Az ország miniszterelnöke, Stefan Löfven következetesen nem hajlandó beismerni, hogy a növekvő erőszakért a migránsok tehetők felelőssé – mondta el a nő.

A Rair Foundation korábban arról számolt be, hogy rekordszámú migránst fogadtak be Svédországba annak ellenére, hogy a kormány állítása szerint a korábbi évekhez képest kevesebb bevándorló érkezett az országba. Gunnar Sandelin svéd származású újságíró korábban szintén arról beszélt, hogy Svédország lakosságának 30 százaléka külföldi születésű, és kiemelte, hogy „Svédország vált Európa legmuszlimabb országává”.

Egy másik interjúban Ulf Boström rendőr, aki 16 éve dolgozik integrációs rendőrként Göteborg északkeleti részén sírva fakad, miközben a migránsmaffia áldozatairól beszél.

– Az áldozatoknak esélyük sincs – mondta.

A rendőr szerint a probléma óriásivá vált, és a rendőrség nem tudja megoldani.

– Vagy fizetsz, vagy ellenállsz, és az életed teljesen tönkremegy – tette hozzá.

A tiszt rengeteg olyan emberrel találkozik, aki állandó életveszélyben élnek, és olyanokkal, akik fizetnek a bandáknak és a családi bűnözői hálózatoknak. A rendőr úgy vélekedik a helyzetről, hogy a rendőrség nem tudja megvédeni a bejelentőket, még akkor sem, ha rendőri őrizet alá kerülnek.

– Mivel sokáig figyelmen kívül hagytuk a migráns bandák hálózatának terjedését, ezért egész Svédországban megjelentek. A bandák az összes nagyobb városban jelen vannak, mindenhol van szemük és fülük. Ha valakinek nincsen nagy családja amely megvédheti, akkor esélye sincs – jelentette ki.

Borítókép: Dán határellenőrzés az illegális migránsok kiszűrésére 2016-ban

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!