Remek lehetőség

2021.10.05. 07:15

Ingyen vizsgáltathatja meg a szemét a látás hónapjának alkalmából

A szakemberek a szemüvegeket is egész hónapban ingyen ellenőrzik, valamint a viselésével kapcsolatban is minden kérdésre válaszolnak.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Idén is megszervezi a látás hónapját a Magyar Látszerész Szövetség. A kampányban részt vevő optikák októberben díjmentesen végeznek látásvizsgálatot és ingyenesen ellenőrzik a szemüvegeket is.

A szövetség felhívta a figyelmet arra, hogy a szemüvegek ellenőrzése azért is fontos, mivel a nem megfelelő szemüveg használata fáradékonyságot, fejfájást és rossz közérzetet okozhat.

Szabadi Zsolt, a Magyar Látszerész Szövetség elnöke elmondta, legalább évente egyszer érdemes látásellenőrzést végeztetni. Viszont azoknak a gyerekeknek, akiknél rossz teljesítményt, állandó fejfájást vagy mozgáskoordinációs problémákat okozhat a látásromlás, érdemes évente többször részt venni a vizsgálaton. Így őket érdemes már az iskolakezdéskor megnézetni. De később sem szabad megfeledkezni róluk, mivel a nagyobbak már sok időt töltenek monitor előtt, ami a készülékekből áradó kék fény miatt veszélyes.

Az irodai munka alatt sokan nézik szinte folyamatosan a képernyőt. Ez szemszárazsághoz, fejfájáshoz, alvászavarhoz és teljesítményromláshoz vezethet.

Negyvenéves kor felett pedig a szem már öregszik, ezért ebben az életszakaszban is kiemelt fontosságú a rendszeres szűrés.

A 16. alkalommal zajló kampány részletei és a részt vevő optikák listája megtalálható a kezdeményezés honlapján.

Borítóképünk illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!