Halálzóna

2021.11.29. 12:40

Biológiai terrortámadást dolgoz fel a National Geographic filmsorozata

A Halálzóna: Antrax című sorozat premierje dupla részekkel december 3-án, pénteken, este 9 és 10 óra között lesz látható.

Megtörtént eseményeket feldolgozó, 6 részes filmsorozatot mutat be a 2001-es amerikai lépfenetámadásokról és az elkövető utáni hajszáról, a 20th Television és a Scott Free Productions alkotóitól a National Geographic. Az biológiai terrorcselekmény és az izgalmas nyomozás történetét feldolgozó Halálzóna: Antrax című filmsorozat az amerikai lépfenetámadások 20. évfordulója alkalmából kerül műsorra.

A hatrészes széria a Halálzóna című műsor második évada. Az első szezon, amely az ebolával foglalkozik, a csatorna legnézettebb rögzített forgatókönyvű műsorává vált.

A főbb szerepekben Tony Goldwyn és Daniel Dae Kim látható.

Néhány héttel a 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások után újabb sokkoló bűncselekmény-sorozat rázta meg az amerikai közvéleményt. Egy ismeretlen elkövető lépfenével fertőzött leveleket küldött áldozatainak, akik közül öten meghaltak, 17-en megbetegedtek. A nyomozás alatt egy valószínűtlen gyanúsított, egy vakcinakutatással foglalkozó mikrobiológus került az FBI látókörébe, aki könnyen hozzáférhetett a világ leghalálosabb kórokozóihoz.

A megtörtént eseményeken alapuló Halálzóna: Antrax 2 ember, a nyomozó Matthew Ryker és a tudományos kutató Bruce Ivins eleinte párhuzamosan futó, majd az idő előrehaladtával egyre inkább egymásba fonódó történetét mutatja be. Ryker egy agilis, mikrobiológiára specializálódott FBI-ügynök, aki a karrierjét is kockára téve igyekszik bebizonyítani főnökeinek, bármilyen hihetetlen, néhány héttel szeptember 11. után az USA ismét támadás alatt áll. Ivins ezzel szemben egy briliáns, nagynevű mikrobiológus, az amerikai hadsereg járványügyi kutatóintézetének, az USAMRIID intézetének tudósa, aki a munkakörénél fogva szintén részesévé válik a halálos küldeményekkel kapcsolatos nyomozásnak.

A tudományos kutató eleinte szorosan együttműködik az FBI-jal, fokozódó instabilitásával és paranoiájával mind jobban magára vonja a hatóságok figyelmét.

A sorozatot a 20th Television és a Scott Free Productions készítette, producerek Kelly Souders, Brian Peterson, Ridley Scott, David W. Zucker, Jordan Sheehan, Lynda Obst és Daniel Percival. A Halálzóna: Antrax című sorozat premierje dupla részekkel december 3-án, pénteken este 9 és 10 óra között lesz látható. A többi epizódot szintén péntekenként lehet megnézni a csatornán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!