Történelmi márka

2022.03.04. 18:20

Újra megnyílik a Dior divatház párizsi boltja és múzeuma

A La Galerie Dior múzeum a márka történetét mutatja be az 1940-es évektől, a néhai Christian Dior íróasztalát és egy eredeti próbafülkét is láthat a közönség.

A 2 éves felújítás után újra megnyitja híres üzletházát és múzeumát a Dior divatház a párizsi Montaigne sugárúton. A luxusmárkákat tömörítő francia LVMH cégcsoport sokat profitált a pandémia alatt a csúcskategóriás fogyasztás megnövekedéséből az elmaradt külföldi látogatók nélkül is.

Természetesen optimisták vagyunk, hogy a turisták egy napon visszatérnek

– mondta Pietro Beccari, a Christian Dior Couture elnök-vezérigazgatója.

A kibővített Dior-komplexum 10 ezer négyzetméteren terül el, kávézókkal, kertekkel, étteremmel és egy privát apartmannal a VIP ügyfelek számára, emellett ruhákkal, kiegészítőkkel, étkészletekkel és kozmetikumokkal felszerelt üzlethelyiségek várják a vásárlókat. A bolt melletti La Galerie Dior múzeum a márka történetét mutatja be az 1940-es évektől a korabeli ruhákkal együtt, de a néhai Christian Dior íróasztalát és egy eredeti próbafülkét is láthat a közönség.

A hivatalos megnyitót vasárnap tartják.

Borítókép: Only France via AFP
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!