#megelőzhető

2022.06.01. 16:20

Kampányt indított a Nébih az élelmiszerbiztonság érdekében (videó)

Társadalmi célú kampányt indított a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) az élelmiszerbiztonság érdekében, a #megelőzhető című kezdeményezésben a helyes élelmiszerkezelési szabályokra hívják fel a figyelmet - közölte a Nébih szerdán.

Május 30-án indult és június 7-ig, az élelmiszerbiztonság világnapjáig tart a kampány, amelynek a középpontjában a hivatal három új szemléletformáló videója áll. 

A "Neked miért fontos?" kisfilm az embereket a saját érintettségükkel való szembenézésre ösztönzi. A másik két animáció pedig a helyes élelmiszerkezelés, a -tárolás és a megelőzés, vagyis az élelmiszer eredetű megbetegedések elkerülésének legfőbb lépéseit mutatja be.

Mindez azért fontos, mert az élelmiszer eredetű megbetegedések 70 százaléka a háztartásokban történik, az élelmiszerek helytelen kezelése vagy tárolása miatt.

A #megelőzhető című közösségimédia-kampány a hivatal internetes oldalain, egyebek mellett a Facebook és Instagram felületein, YouTube csatornáján fut - olvasható a Nébih közleményében.

Borítókép: illusztráció (Shutterstock)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!