Lángoló Kalifornia

2022.09.05. 13:00

Ezreket telepítettek ki Kaliforniában az erdőtüzek miatt

Egyre fokozódik a helyzet a forró, száraz és szeles időben gyorsan terjedő erdőtüzek, és egy fűrésztelep kigyulladása miatt.

A tűzoltók 5200 hektáron dolgoztak az erdő és bozóttüzek oltásán

Forrás: MTI/AP

Fotó: Ringo H.W. Chiu

Az állam északi részén Weed városában a lángok több otthont is elpusztítottak szombaton. 

A kaliforniai tűzoltóság szóvivője közölte, hogy a lángok elől kimentettek közül több embert kórházba kellett vinni.

Az erdőtüzek mellett Weed városban eddig tisztázatlan körülmények között gyulladt ki egy fűrészmalom, ami tovább súlyosbítja a helyzetet. A lángok a hétvégén további települések felé terjedtek tovább.

A hőség és szárazság nem kedvez a tűzoltóknak
Fotós: Ringo H.W. Chiu

Kalifornia déli részén mintegy 5200 hektáron dolgoztak a tűzoltók az erdő és bozóttüzeken, amelyek egy részét sikerült lokalizálni.

Helikopterről ledobott tűzgátló anyaggal próbálják megfékezni a lángokat a kaliforniai Castaic közelében 
Fotós: Marcio Jose Sanchez / Forrás: MTI/AP

Az Egyesült Államok északnyugati részén a hétvégére újabb hőségriasztást adtak ki. A hőmérséklet közelíti a 40 fokot, több mint 10 fokkal meghaladva az ilyenkor szokásosat Kalifornia, Utah és Idaho államban is.

Kaliforniában és Nevadában ismét arra kérték a lakosokat, hogy korlátozzák az áramfogyasztást, a hálózat működőképességének fenntartása érdekében. A kérések között szerepelt, hogy az elektromos járművek töltését is mellőzzék.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!