Életmód

2013.08.25. 12:03

Figyeljünk az arc bőrére

A legmelegebb hónapok elmúltával érdemes ápolni arcunk napszítta bőrét, vissza kell pótolni annak elvesztett nedvességtartalmát.

Tóth B. Zsuzsa

Pillerné Szendi Veronika kozmetikus tanácsai segíthetnek abban is, hogy az egészséges barna színt megőrizzük. - Nyár végén a bőrünk száraz, fakó, fénytelen, magán viseli a napfürdőzés és az esetleges leégések nyomait. Hámlani kezd, barna, vagy fehér foltok jelennek meg rajta. Ilyenkor mindenki vadul elkezdi radírozni a bőrét, az előbukkanó rózsaszín bőr viszont még nem biztosít kellő védelmet a külső hatásokkal szemben.

Az egyetlen dolog, amit ezzel elérünk az az, hogy eltűnik a barnaságunk is. Azonban megőrizhetjük a barnaságunkat úgy, hogy a nap és a víz által kiszárított bőrünk friss és üde legyen közben. Óvatosan kell elkezdeni a megvastagodott felső hámréteg eltávolítását, erre ilyenkor az enzimes peelingek a legalkalmasabbak. Olyan hatóanyagokat kell a bőrbe juttatni, amelyek nedvességmegkötő tulajdonsággal bírnak. Például hyaluronsav, algakivonat, collagén. Nyugtató hatású növényi anyag például kamilla, körömvirág kivonat, vagy allantoin, panthenol.

A nyár végeztével tanácsos felkeresni a kozmetikust aki segít visszapótolni a bőr elvesztett nedvességtartalmát és megőrizni az egészséges barna színt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)



Regeneráló hatásúak az A és E vitaminok. Az azokat tartalmazó készítményeknek köszönhetően bőrünk selymes, üde lesz, lassabban fog hámlani, és tovább marad barna. Ilyenkor érdemes felkeresni a kozmetikusunkat, mert a szakember a magas koncentrációjú hatóanyagokkal és megfelelő kezeléssel hamar vissza tudja adni a bőr hidratáltságát – mondja Vera.

Megtudjuk még, hogy a nyári napfürdő után pattanások fordulhatnak elő a háton, mellkason, arcon. Ezek apró, viszkető gennyes beékelődött csomók, hólyagok, amelyek hosszan megmaradnak. Erre a bőrproblémára kiválóan megfelel a tengeri növényi maszkos kezelés. A maszk természetes készítmény, amely algát, tengeri iszapoz, zöld agyagot tartalmaz.

Méregtelenítő hatású, oxigenizálja a bőrt, hidratál, mineralizál, vissza adja a bőr ragyogását, fényét.  


Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!