Életmód

2013.12.06. 14:59

Egy nap az egészségért Balatonedericsen

A balatonedericsi Nagy Endre iskolában előtérbe került a környezetvédelem és az egészség, ennek megfelelően a múlt héten egészségnapra hívtak minden diákot.

Tóth B. Zsuzsa

Az intézmény idén nyerte el az Ökoiskola címet, ennek megfelelően az udvaron már parkosítottak, virágoskertet és konyhakertet alakítottak ki, amelyet a gyerekek gondoznak. Kézműves foglalkozásokat tartanak, jeleskednek a sportban és minderről hírt adnak a diákújságban. A télen madarakat etetnek, és folytatják a jól működő szelektív hulladékgyűjtést.

A balatonedericsi iskolában egészségnapot tartottak a gyerekeknek. A képen Szijártó Ferencné tagintézmény vezető almalevet tölt (Fotó: Tóth B. Zsuzsa)

Most a tavalyi nagy sikerű hasonló program után újra egy napot az egészség jegyében töltöttek a diákok. Délelőtt fogászati előadást tartottak, délutánra pedig gyümölcsökkel, zöldségekkel terítettek meg. A gyerekek a pedagógusok irányítása mellett maguk hámozták, aprították, reszelték az almát, narancsot, céklát, káposztát, banánt, kiwit, csicsókát, a szülők pedig besegítettek az alapanyagokkal, teafüvekkel, egy komplett répatortával és két kezi munkájukkal. A diákok írásos ismertető anyagot kaptak az egészséges életmódról és a korszerű ételekről, a tanárok a konyhában almát sütöttek. Aztán mindannyian egy asztalhoz ültek, hogy elfogyasszák a gusztusos és finom salátákat, sülteket.

Szijártó Ferencné tagintézmény vezető örömmel nyugtázta, hogy a kis közösség összetartott az előkészületeket illetően is, majd Németh Adrienn védőnő hangsúlyozta annak fontosságát, hogy naponta ötször étkezzünk és odafigyeljünk arra, hogy mit fogyasztunk. beszélt az egészséges ételekről és életmódról, és kérte a diákokat, hogy próbáljanak aszerint étkezni. A gazdag uzsonnát az iskolai gyümölcs program keretében érkező almalével egészítették ki, a gyerekek örömmel fogyasztották a nyers salátákat, gyümölcsöket és az egészséges süteményt egyaránt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!