Életmód

2014.01.19. 15:01

Megújuló arcbőr

A napfénymentes napok alkalmasak leginkább az egyik leglátványosabb eredményt hozó bőrmegújító eljáráshoz.

G. Takács Mária

A kollagén indukciós terápiát dermoroller segítségével végezzük – mondja Vesztergom Krisztina kozmetikus. Az idő múlásával a kollagén rostok mennyisége csökken, minősége is megváltozik, ennek következtében a bőr veszít rugalmasságából, feszességéből, megereszkedik, petyhüdté válik.

A dermoroller alkalmazásakor az arcbőrön rendkívül apró mikrosérülések keletkeznek, ami a szervezet sebgyógyulási képességét kihasználva készteti a bőrt megújulásra. A parányi sérülések kijavítására ugyanis azonnal reagál szervezetünk, beindítva a természetes regenerációs folyamatokat. Ennek során fokozódik a kollagén és elasztin termelése, ugyanis abban a mélységben ingereljük a bőrt, ahol ezek a feszességért és rugalmasságért felelős rostok találhatók.

A mikrosérülések által a kívülről bevitt hatóanyagoknak is csatornát nyitunk a bőr mélyebb rétegeihez, fokozva a kezelés hatékonyságát. Az eljárással nem csak a finom ráncokat simítjuk ki, több bőrproblémát is eredményesen kezelhetünk. A korábban kialakult pigmentfoltok, terhességi csík, tág pórusok, pattanások után visszamaradt hegek halványítására is alkalmas a módszer, hiszen a kezelés során a mélyebb rétegekben lévő sejtekhez is eljutnak az értékes hatóanyagok. Az eljárás rendkívüli hatékonysága abban rejlik, hogy a bőrben természetes úton frissebb, hidratáltabb kollagén képződik. A kollagén hatására a ráncok, tág pórusok, hegek finomodnak, a bőrfelület egyenletesebbé válik.

Az egyik leghatékonyabb bőrmegújító eljárás, azonban a kezelések kúraszerű alkalmazásától várható látványos eredmény. A kezelés hatására fokozatosan, akár hetek, hónapok múlva látható igazán az előnyös változás. Az egyénileg változó, regenerációs folyamatok következtében újraépül a rugalmas kollagénháló, a kötőszövet megvastagszik, a bőr megerősödik, megfiatalodik. Képalá: Vesztergom Krisztina kozmetikus

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!