Életmód

2015.08.02. 13:57

Dolgozni is kell érte - A pápa tanácsai jegyeseknek, házasoknak

Ferenc pápa nemrégiben nyolc jó tanácsot adott jegyeseknek, házasoknak.

Napló információ

1. A házasságon nap mint nap dolgozni kell. Azt is mondhatnánk, olyan, mint egy mesterember munkája, mint az aranyművesség, hisz a férj feladata, hogy még inkább nővé tegye a feleségét, a feleség feladata pedig még inkább férfivá tenni a férjét.

2. A szeretet kapcsolat. Olyan valóság, amely napról napra növekszik. Azt mondhatnánk: úgy épül, mint egy ház. Együtt építitek a házat, nem egyedül!

3. A házasságot ne az érzelmek homokjára építsétek, melyek jönnek-mennek. Építsétek a valódi szeretet sziklájára, a szeretetre, amely Istentől való.

4. Nem csak az a fontos, hogy sokáig tartson a házasság. A házasság minősége is számít.

5. A házastársak megtanulhatnak így imádkozni: Urunk, mindennapi szeretetünket add meg nekünk ma.

6. Szabad? Így kérhetjük kedvesen, hogy beléphessünk a másik ember életébe, tisztelettel és figyelemmel. Jegyesként, hamarosan házaspárként fontos éltetni magatokban annak tudatát: házastársatok Isten ajándéka. És amikor az ember ajándékot kap Istentől, azt mondja: Köszönöm.

7. Jól tudjuk, nem létezik tökéletes család, tökéletes férj, tökéletes feleség. A tökéletes anyósról nem is szólva Mi létezünk, mi, bűnösök. Jézus jól ismer minket, és elárul nekünk egy titkot: soha ne fejezzük be úgy a napot, hogy ne kérnénk bocsánatot, ne bocsátanánk meg egymásnak.

8. Tegyetek róla, hogy (az esküvő) valóban ünnep legyen, mert a házasság ünnep. Keresztény ünnep, nem világi. Az Úr jelenléte az, ami teljessé teszi a házasságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!