Életmód

2017.08.29. 13:30

Öt plusz egy tipp, mire használhatjuk a mézet!

A méz nemcsak finom, hanem gyógyító hatással is bír. Rendkívül kedvezően hat a külső hámrétegre, igazi kényeztetés a bőrnek. Ezen kívül rengeteg másra is felhasználható. Jöjjön öt plusz egy tipp arról, hogyan hasznosítsuk a sütemények és kávé édesítése mellett!

Napló-információ

HAJRA

A méz természetes kondicionálóként szolgál a hajunknak. A samponunkhoz keverjünk egy teáskanállal, majd ezt vigyük fel a hajvégekre! Ha száraz a hajunk, olívaolajat is tehetünk bele, de akkor samponozás előtt vigyük fel és hagyjuk rajta húsz percig! Ezután mossunk hajat!

SZÉPSÉG

A méz nagyon jól hidratálja a száraz bőrt, nem hiába található meg a legtöbb testápolóban adalékanyagként. Különösen térdünket, kezünket, könyökünket ápolja, sőt, még az ajkainkat is képes villámgyorsan puhává varázsolni.

EGÉSZSÉG

Elvágtuk az ujjunkat vagy megégettük magunkat? A megsebzett területre kenjünk mézet, így megakadályozhatjuk a fertőzések kialakulását! Torokgyulladásra és köhögésre bizonyítottan remek hatása van, ha citromlevet keverünk hozzá, hamar búcsút inthetünk a torokfájdalomnak.

MÁSNAPOSSÁG

Kevesen tudják, hogy a méz megszüntetheti a másnaposságot. Ha úgy érezzük, hogy az este folyamán kicsit túllőttünk a célon, akkor néhány teáskanál felveszi a harcot a macskajaj ellen. A benne található fruktóz segít lebontani az alkoholt a szervezetben.

FÜRDŐ

Ha egy kis kényeztetésre vágyunk, általában egy forró fürdőre esik a választásunk. Egy kádnyi vízbe tegyünk két evőkanál mézet, és hogy tovább fokozzuk az élvezeteket, csepegtessünk bele egy kis levendula illóolajat! Legalább tíz percig áztassuk magunkat a nyugtató hatás érdekében!

ARCPAKOLÁS

Ha néhány kellemetlen piros pontocska éktelenkedik az arcunkon, a méz ezeknek az eltüntetésében is segíthet. Kenjük rá a makacs pattanásra, tegyünk rá egy ragtapaszt, és hagyjuk az arcunkon leg-alább harminc percig! Még hatásosabb, ha egy vékonyabb szelet fokhagymát is teszünk rá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!