Vonatkalandok

2018.06.14. 11:47

Kitűnő bizonyítvánnyal ingyenes a Gyermekvasút

Nem kell fizetniük az utazásért szombattól július 15-ig a budapesti Gyermekvasúton azoknak az általános és középiskolás tanulóknak, akik a jegyváltáskor bemutatják eredeti kitűnő bizonyítványukat.

Budapest, 2018. április 14. Utasok szállnak fel a Gyermekvasút nyitott kocsijába a Széchényi-hegy állomáson a Gyermekvasút napján, 2018. április 14-én. A MÁV Zrt. Széchenyi-hegyi Gyermekvasút ezen a napon ünnepelte 70. születésnapját. MTI Fotó: Mónus Márton

A MÁV Magyar Államvasutak Zrt. az MTI-vel csütörtökön közölte a jó hírt – a legjobb tanulók előtt megnyílik a lehetőség, hogy a szünidő első felében ingyen próbálhassák ki a kisvasutat. A közlemény szerint a jutalomutazási akciót tavaly hirdették meg először, akkor a kéthetes időszakban nyolcszáznál többen éltek a kedvezménnyel.

A Széchenyi-hegy és Hűvösvölgy közötti vonalon a vasúti szolgálatot 10-14 éves gyerekek látják el, akiktől szintén elvárás a jó tanulmányi eredmény. A következő gyermekvasutas tanfolyam október elején indul, amelyre negyedik, ötödik és hatodik osztályosok jelentkezhetnek.

A nyári szünetben változik a menetrend: munkanapokon is hosszabb lesz az üzemidő, így reggel az első járat mindennap már 8 óra 45 perckor elindul Hűvösvölgyből – olvasható a közleményben.

Borítókép: Utasok szállnak fel a Gyermekvasút nyitott kocsijába a Széchényi-hegy állomáson a Gyermekvasút napján, 2018. április 14-én.

Forrás: MTI/Mónus Márton

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!