Emberséges környezet a gyógyuláshoz

2018.11.02. 07:42

Idén is lehet pályázni a „családbarát kórházi osztály” címért

A Három királyfi, három királylány mozgalom a Magyar Kórházszövetséggel közösen meghirdetett pályázatára november 30-ig lehet jelentkezni.

Közleményük szerint a két szervezet célkitűzése továbbra is az, hogy a kórházi környezetben már meglévő család- és emberbarát jó gyakorlatokat minél szélesebb körben megmutassák, ezzel segítve a kórházi dolgozók nagyobb megbecsülését, valamint a betegek és hozzátartozóik minél emberibb kiszolgálását.

Mint írták, az első pályázaton Családbarát Kórház 2018 címet nyert 13 vidéki és három budapesti kórházi osztály. Ezek a kórházi osztályok olyan jó gyakorlatokért kapták az elismerést, mint a telemedicinás megfigyelés, stresszkezelés, kommunikációs tréning, kutyaterápia, vagy az online segítségnyújtás.

Hangsúlyozzák, a mostani pályázat családbarát kórházi osztályoknak szól, de

a cím elnyerése hozzásegítheti az egész intézményt ahhoz, hogy végül Családbarát Kórház díjban részesülhessen.

A Családbarát Kórház 2019 intézményi pályázat beadási határideje 2019. február 22.

A Családbarát Kórházi Osztály 2019 címet és Családbarát Kórház 2019 díjat a Magyar Kórházszövetség jövő áprilisi konferenciáján adják át.

Borítókép: illusztráció. Forrás: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!