Újdonság

2021.01.23. 16:00

Vegán pizzát dobtak piacra Indiában

A különleges ételt növényi eredetű „csirkehússal” készítik.

Forrás: Shutterstock

A Domino's India piacra dobta a vegán pizzát, amelyet növényi eredetű „csirkehússal„ készítenek. Az étel már elérhető India legnagyobb városaiban, és egyre népszerűbb írja az Origo.

Az elmúlt években a növényi eredetű húsok minden eddiginél népszerűbbé váltak. Egyre több vállalat kísérletezik

a vegán húsok elkészítésével,

nem csoda hát, hogy számtalan formájával találkozhatunk a vegán mű húspogácsától kezdve a növényi eredetű darált húsig. Amerikában már tavaly megjelent a növényi kolbászos pizza, most azonban Indiában rukkoltak elő egy újdonsággal.

A 100 százalékban vegán, mű csirkehússal készült pizza India legelső növényi alapú pizzája. A feltét: fekete olíva, paprika, valamint növényi eredetű fehérje, amely kinézetre és ízre is olyan, mint a darált csirkehús.

Az ára jóval magasabb, mint a hagyományos pizzának, ám a legújabb kutatások szerint a helyiek hajlandóak prémium árat fizetni a növényi eredetű húsokért.

A készítői elmondták, hogy nagy örömmel dobták piacra India első növényi alapú pizzáját. Ez az innovatív termék lehetővé teszi a helyiek számára, hogy részesei legyenek a növényi alapú mű húsok hullámának, amely már az egész világon végigsöpört.

Borítókép: illusztráció

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!