Fedezd fel az örökséged!

2021.02.14. 09:00

Online erdőismereti vetélkedőt szerveznek középiskolásoknak

Ötödik alkalommal szerveznek online erdőismereti vetélkedőt középiskolásoknak, a három tagú csapatok jelentkezését február 28-ig várják bármely hazai vagy akár határon túli középfokú oktatási intézményből – közölte az Országos Erdészeti Egyesület csütörtökön.

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Az erdők láthatatlan értékeit járja körbe a középiskolásoknak szervezett Fedezd fel az örökséged! nevet viselő erdőismereti vetélkedő.

Az Országos Erdészeti Egyesület által ötödik alkalommal meghirdetett verseny hagyományosan online keretek között zajlik, így a jelenlegi járványhelyzetben is biztonságosan megrendezhető. A vetélkedő idén csatlakozik a mintegy 1500 iskola részvételével zajló Fenntarthatósági Témahét programsorozathoz – olvasható a közleményben.

Mint írják, a verseny ezúttal a láthatatlan erdő témáját mutatja be.

Az internetes vetélkedőn résztvevő diákok a verseny feladatainak megoldásakor nemcsak az ismereteiket bővíthetik, de el is mélyülhetnek az erdők titokzatos, szemmel láthatatlan vagy csak nagyon nehezen észrevehető világában.

Kiderülhet számukra többek között, hogy hogyan működik az erdő a sejtek szintjén, mi mindent rejt az erdei talaj, miként válik az élet nélkülözhetetlen alkotóelemévé az élettelen, valamint felfedezhetik, hogyan élnek az éjjel aktív állatok, a magukat nem mutató rejtőzködők.

A diákok ismereteinek bővítése mellett az országos vetélkedő célja, hogy felhívja a fiatalok figyelmét a hazai erdők értékeire, az erdei életközösség nélkülözhetetlenségére.

A virtuális megmérettetésre február 28-ig jelentkezhetnek három tagú, 9-12. osztályos diákokból álló csapatok.

A jelentkezésről minden információ megtalálható a www.vetelkedo.oee.hu oldalon, valamint a verseny Facebook- és Instagram-oldalán. A márciusban kezdődő versenyen a játékban résztvevő diákoknak öt elméleti feladatot kell megoldaniuk és egy kreativitást igénylő terepi videót is kell készíteniük.

Az országos vetélkedő eredményhirdetése április 19-én lesz, az oktatási intézmények Fenntarthatósági Témahetének online nyitórendezvényén.

A verseny lebonyolítását az Agrárminisztérium támogatja – áll az összegzésben.

Borítókép: illusztráció

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!