Köszönetmondás

2021.06.03. 15:47

Mentők gyermekeinek táboroztatásával segít a református egyház

Ingyen nyaralhatnak a Magyarországi Református Egyház támogatásával működő Bárka táborban az Országos Mentőszolgálat dolgozóinak gyermekei. A szervezők így szeretnék megköszöni a járványhelyzetben fáradhatatlanul helytállók munkáját.

Az élménypedagógiát nyújtó Bárka táborokban évente több mint 1500 gyermek táborozik teljesen ingyen, köztük olyanok is, akik valamilyen krízishelyzet miatt szenvednek hátrányt a mindennapokban. „Ezért is tartottuk fontosnak, hogy azok is »hajóra szállhassanak«, akik szüleik leterheltsége miatt sínylették meg a járvány hónapjait” – mondja Kósa Mónika, a református egyház zsinati hivatalának irodavezetője.

Felhívásukra végül húsz mentős gyermek jelentkezett, akik idén augusztusban két turnusban üdülhetnek majd a balatonfenyvesi táborban. A szervezők azt remélik, hogy ezzel sikerül kicsit tehermentesíteni az Országos Mentőszolgálatnál dolgozó szülőket, akiknek ezzel az apró figyelmességgel is szeretnék megköszönni a hónapokon át tartó helytállásukat.

A Bárka táborról ide kattintva többet is megtudhat.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!