F csoport

2022.11.22. 16:04

Belga és horvát továbbjutást vár a Várpalotai Bányász Sportkör egykori kiválósága

Belga és horvát továbbjutást vár a labdarúgó világbajnokság F-csoportjából Szabó Béla, a Várpalotai Bányász Sportkör egykori kiváló játékosa és elnöke.

Szabó Péter Dániel

Szabó Béla, a Várpalotai Bányász Sportkör egykori kiváló játékosa és elnöke

 

– Minden bizonnyal senkinek sem okozok meglepetést azzal, hogy előzetesen a belga és a horvát válogatott továbbjutására látom a legnagyobb esélyt. A horvátok döntőt játszottak a legutóbbi vb-n, hagyományosan jó teljesítményt nyújtanak a nagy tornákon, s olyan klasszisok állnak Zlatko Dalic szövetségi kapitány rendelkezésére, mint az aranylabdás Luka Modric, az Inter középpályása Marcelo Brozovic vagy épp a 2018-as fináléban is gólt szerző Ivan Perisic – értékelt kérdésünkre Szabó Béla.  

A Várpalotai Bányász Sporkör egykori kiváló labdarúgója és elnöke hozzátette, a belgáknál is a bőség zavarával küzdhet Roberto Martinez szövetségi kapitány. – A kapus Courtois-tól kezdve a Manchester City ászán, Kevin De Bruyne-ön át egészen a csatár Romelo Lukakuig – aki a legfrissebb hírek szerint az első két mérkőzésen nem játszhat sérülés miatt - világsztárok sora található meg a keretben, így komoly meglepetés lenne, ha nem ők és a horvátok között dőlne el a csoportelsőség. 

– A világbajnokságra 1986 után újra kijutó Kanada legnagyobb neve a Bayern Münchenben játszó Alphonso Davies, de mellette is több, európai bajnokságokban pallérozódó játékos található a keretben. Marokkó esetében a PSG balszélsőjét, Asraf Hakimit és a Chelsea spílerét, Hakim Zijest érdemes megemlíteni, ők akár meglepetést is okozhatnak, ha az elmúlt hónapok extrém terhelése miatt esetleg kevésbé lesz friss a belga és a horvát csapat. Sajnos a marokkói válogatottban végül nem láthatjuk a Ferencvárosban játszó Mmae-testvéreket, noha a selejtezősorozat során végig jó teljesítményt nyújtottak, s alapemberek voltak a vb-re kijutó csapatban – jegyezte meg Szabó Béla. 

Az F-csoport első fordulójának mérkőzései

2022.11.23. 11.00

Marokkó – Horvátország

2022.11.23. 20.00

Belgium - Kanada   

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!