Vb 2022

2022.12.14. 11:42

Argentína csapatként nyert

Elsősorban Lionel Messit dicsőíti a világsajtó a labdarúgó-világbajnokság első elődöntője után. Argentína Horvátország legyőzése után hatodik vb-döntőjére készül, Messinek az lesz az utolsó tétmérkőzése a válogatottban.

nemzetisport.hu

Az argentin válogatott tagjai ünnepelnek, miután 3-0-ra gyõztek a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elõdöntõ mérkõzésen a Loszaíl Stadionban 2022. december 13-án.

Fotó: Tolga Bozoglu

SPANYOLORSZÁG
El País: – Argentína Horvátország elleni fölényes győzelme után döntős a világbajnokságon. Természetesen Messi volt a vezér, és most átélheti a döntőt, amelyről álmodott.
Marca: – Irány a döntő, Argentína! Egy megkérdőjelezhető tizenegyes indította be Messiéket, aztán Julián Álvarez duplája simává tette az elődöntőt.
As: – Mágikus Messi – gól, gólpassz, igazi vezér volt, és már csak egy mérkőzés van hátra vb-pályafutásából. Vajon diadalmas lesz a búcsú?

NAGY-BRITANNIA
BBC: – Még egy győzelem, és a katari világbajnokság Messi világbajnokságaként vonul be a történelembe. Kilencven perc választja el attól, hogy mindörökké világbajnoknak mondhassa magát.
The Guardian: – Messi inspirálta az argentin válogatottat, amely sima győzelemmel jutott a döntőbe. Az elején, amikor még szoros volt, Messi higgadt maradt, 2–0 után pedig látványosan élvezte a játékot.
Independent: – A világtörténelem egyik legnagyobbja a vb eddigi legfontosabb mérkőzésén hozta a legjobb formáját, és a vb-döntőbe vezette Argentínát.

FRANCIAORSZÁG
Le Monde: – Az albiceleste könnyed győzelemmel jutott a döntőbe, Horvátországnak esélye sem volt.
L'Équipe: – Eufória Argentínában. Horvátországnak semmi esélyt sem adtak, a Messi, Álvarez duó tarthatatlan volt.
Le Parisien: – Messi a horvátok ellen bizonyította, hogy még mindig lélegzetelállító formában van, egy lépésre attól, hogy megvalósítsa élete célját, megszerezze a vb-trófeát.

A teljes lapszemle elérhető a nemzetisport.hu oldalon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!