Vb 2022

2022.12.13. 22:04

Argentína jutott elsőként a döntőbe

Elsőként az argentin válogatott jutott döntőbe a katari labdarúgó-világbajnokságon, miután a keddi elődöntőben 3-0-ra legyőzte a legutóbb ezüstérmes horvát csapatot.

MTI

Az argentin Julian Alvarez (b) ünnepel csapattársával, Lionel Messivel, miután a harmadik góljukat szerezte a katari labdarúgó-világbajnokság Horvátország-Argentína elõdöntõ mérkõzésen

Fotó: MTI/EPA/Nusad Szekkajil

A dél-amerikaiak az első félidő hajrájában két ellentámadás végén kétszer is betaláltak: Lionel Messi büntetője után öt perccel a tizenegyest kiharcoló Julian Álvarez is eredményes volt, ezzel pedig el is dőlt a mérkőzés. A horvátok ugyanis hiába birtokolták többet a labdát, a fordulás után újfent gólt kaptak, így nem sikerült sorozatban másodszor is fináléba kerülniük.
Az argentinok történetük hatodik vb-döntőjükre készülhetnek: 1978-ban és 1986-ban arany, 1930-ban, 1990-ben és 2014-ben ezüstérmet szereztek.
A másik ágon, szerdán Marokkó és a címvédő Franciaország csap össze. A bronzmérkőzést szombaton, a finálét vasárnap rendezik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!