VB 2022

2022.12.08. 12:21

Nehéz lenne tippelni a Marokkó–Portugália meccsre...

– A Marokkó-Portugália mérkőzés is különleges lesz, hiszen a marokkóiak nagy erőt meríthettek a spanyolok legyőzéséből, a portugálok pedig Ronaldo nélkül is meggyőzőek voltak. Apropó, Cristiano Ronaldo. Lehet őt szeretni, nem szeretni, az biztos, hogy a labdarúgás korszakos egyénisége. Függetlenül mindentől egy olyan játékos, aki mindent feláldozott a sportért, a csapatért. Egy ilyen játékos legyen bármilyen szinten – többet érdemel. Ferndando Santos bölcs edző, biztosan tartogat valami meglepetést – vélekedett szakértőnk, Renczes Ákos testnevelő tanár, edző.

Szijártó János

Renczes Ákos testnevelő tanár, edző Fotó: Renczes Ákos


Hozzátette, hogy Svájc ellen jól működött a csapat, többen is kiemelkedően teljesítettek. Goncalo Ramos mesterhármasa önmagáért beszél, de nem mehetünk el a rutinos Pepe elnyűhetetlen játéka és a csereként beálló, mindig veszélyes Leao mellett.
– Marokkó meglepte a sok passzal játszó spanyolokat, pedig intő jel lehetett volna Carvahaléknak a japánok elleni fiaskó után, hogy egy csoportelsővel mérkőznek. Az Armadának csak a gólpassz hiányzott. A Hakimi, Ziyech vezette afrikai alakulat folytatta jó sorozatát, és a hosszabbítás utáni döntetlent követően a büntetőpárbajban jobbnak bizonyult ellenfelénél. Tippelni nem mernék, háromesélyesnek gondolom a találkozót. Kulcs lehet Ronaldo szerepe, Ramos gólerőssége és Marokkó szervezettsége. A statisztikákkal foglalkozó Gracenote elemzése szerint (a negyeddöntők előtt) Brazília–Portugália döntőre van a legnagyobb esély a vb-n. Kíváncsian várom az összeállításokat, azokból talán már többre lehet következtetni – mondta Renczes Ákos.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!