Foci

2008.01.09. 03:29

<u>Befejeződött a téli pihenő</u>

<b>Ajka</b> - Tegnap délután többhetes szünetet követően ismét megtelt az FC Ajka NB II-es labdarúgócsapatának öltözője.

Novothny Ottó

Az együttes játékoskerete alapvetően nem módosult (hárman távoztak: Purt, Lukácsa, Buzási), azonban kétségtelenül fiatalodott a társulat (a felnőttcsapattal gyakorló ifjúsági korúak: Bakos, Gyűrüsi, Pávlicz, Cser).

- A pályakörülményektől függően alakul a programunk - mondta Szabó Imre, az FC Ajka mestere. - A jelenlegi helyzetben elsősorban futunk, mert érdemi munkát a küzdőtéren nem tudunk végezni. Könnyít a helyzetünkön, hogy heti háromszor bemehetünk a terembe, ugyanakkor ez egyértelműen nem jelentheti a jövőt.

Az ajkaiak január 19-én immár hagyományosan pályára lépnek Győrben az Alcufer-kupa teremtornán, melynek a Gyirmót lesz a házigazdája. Tavaly a csoportmérkőzések után nem tudott továbblépni a vendégalakulat.

- Január 26-án Zalaegerszegen kezdjük meg az edzőmeccsek sorozatát - folytatta a szakember. - Azt már korábban jeleztem a klub vezetőinek, hogy amennyiben az időjárás kibabrál velünk, szeretnénk alkalmanként műfüvön edzeni is. A játékosok a kezdést megelőző három hétre kaptak házi feladatot , úgy tűnik, a többség teljesítette a kérésemet.

Szabó Imre elmondta, hogy a jelenleg kieső hely közelében álló klubok közül a Komló edzőt cserélt, és a hírek szerint öt-hat jó labdarúgóval tárgyalnak. A Soroksárnál és a Mosonmagyaróvárnál a fél társaságot elküldték, nyilvánvalóan azzal a szándékkal, hogy az újjonan érkezőkkel azonban erősödjön a társulat.

- Természetesen még nem végleges a névsorunk. Belső védőt és középpályást szeretnénk igazolni, de ha Varga távozik, akkor támadót is. Bízom benne, hogy a fiatalok tovább fejlődnek és képesek lesznek a feladatok elvégzésére. Fárasztó napok elé nézünk, de az őszi szereplésünk után bizakodva várhatjuk a tavaszi rajtot - fejezte be Szabó Imre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!