Foci

2008.04.07. 02:28

<u>Itt kudarc, ott siker</u>

<b>Pápa</b> - Nem sikerült a hazaiaknak javítani eddigi pocsék tavaszi mérlegükön: ezúttal az FC Ajkával sem bírtak, sőt a vendégeknek több lehetőségük is volt, de elhibázták azokat.

Novothny Ottó

Lombard Pápa-FC Ajka  1:1 (0:0)

Pápa, 1500 néző. V.. Vad (Király, Márton). Lombard: Szűcs - Tóth, Kerényi, Budovinszky, Rajnay - Ahodikpe, Schrancz, Gyömbér, Szekér - Germán, Horváth. Edző: Urbán Flórián. Ajka: Szép - Badics, Tóth II., Pothárn, Hornyák - Imre, Cseke, Polyák - Németh, Csörnyei, Gunther. Edző: Szabó Imre. Csere: Németh helyett Kovács a 46., Horváth helyett Szabó a 61., Gyömbér helyett Zsók a 69., Szekér helyett Mészáros a 73. percben. Gólszerző: Polyák az 54., Szabó a 84. percben. Sárga lap: Badics a 32., Rajnay a 38., Schrancz a 62., Polyák a 65. percben. A megyei rangadó szép- számú közönség előtt, remek időben kezdődött. Az ajkaiak meglepetést szerettek volna okozni, ezt nem is titkolták. A hazaiak a kezdést követően azonnal támadásokat szőttek, de a vendégek gyors kontrái veszélyesebbeknek tűntek. A 4. percben Cseke betört a 16-oson belülre, lövés helyett Németh elé passzolt, aki nem tudta lekezelni a labdát, a pápaiak mentettek. A 11. percben Horváth már csak Széppel állt szemben, de kapura lövés helyett középre emelt, így Ahodikpe elől a vendégvédők tisztáztak. Hat perccel később Ahodikpe sokadszor ívelt a kapu elé, ám az eddigiekhez hasonlóan a házigazda támadók elügyetlenkedték a lehetőséget. Germán kétszer próbálkozhatott, de lövései a kapu fölé és mellé repültek. 

A félidő közepén Budovinszky 40 méteres szabadrúgása kerülte el centikkel a kaput. A 28. percben az egyik ajkai attak végén Cseke 22 méteres lövése szállt a kapu fölé. Az utolsó negyedórában még a kapu elé sem jutottak el a játékosok, jobbára ugyan az ajkai térfélen pattogott a labda, de Szépnek nem akadt dolga. Hiába próbált gólt lőni a vendéglátó, a hagyományoknak megfelelően képtelenek voltak szinte még a kapura lövésig is eljutni. Az ajkaiak ugyanakkor ügyesen játszották meg a labdákat és néha megdobogtatták a pápaiakért szorítók szívét. Meglepő volt, hogy száznál is többen kísérték el a vendégeket. Szünet után a játék képe megváltozott, hiszen az ajkaiak összeszedettebbnek tűntek, így pontosabban adogatva jutottak el a hazaiak kapujáig, de ott elfogyott a tudományuk. Az 50. percben Cse- ke lövés helyett cselezett, így odalett a lehetőség. 

Azonban az 54. percben az egyik gyors támadás végén jobb oldali remek akciónál Csörnyei-Cseke-Polyák volt a labda útja, utóbbi kitű-nő csellel elküldte védőjét, majd 14 méterről kilőtte a sarkot, 1:0.A 64. percben Imre szabadrúgása adott komoly munkát Szűcsnek, de megoldotta. A 70. és 73. percben viszont Germán és Szabó lövése dolgoztatta meg Szépet, de ő hárított. A Lombard átlövésekkel kísérletezett a folytatásban. A próbálkozások vagy elkerülték a célterületet, vagy Szépnek nem okozott gondot a hárítás. 

A 84. percben jobbról adott be Ahodikpe, Szép a játékosok gyűrűjében csak kiütni tudta a labdát, az érkező Szabó pedig 17 méterről védhetetlenül lőtt a kapuba, 1:1. Két perccel a lefújás előtt a teljesen kitámadó pápaiak között Kovács labdát szerzett, kilépett, majd 14 méterről lőtt, de a labda elkerülte a kaput. Az utolsó pillanatokban a vendéglátók már képtelenek voltak a győztes találatot megszerezni. Egy perccel később megint Kovácshoz jutott a labda, aki fejjel próbálkozott, de a kapufát csak kívülről súrolta a já- tékszer. Az esélyesebb Pápa magabiztosabban kezdte a találkozót, azonban helyzeteit rend- re elhibázta, ettől a vendégek egyre jobban felbátorodtak és ügyes támadásokat vezettek. Igazságos döntetlen született. A második félidőben az ajkaiak biztató teljesítményt nyújtottak.Urbán Flórián: - A játé-kosaim hozzáállásával meg vagyok elégedve, azonban a mérkőzést már az első félidőben el kellett volna dönteni. Szabó Imre: - Gratulálok játékosaimnak. Játékban tovább fejlődtünk, de egy újabb buta hiba elvett tőlünk két pontot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!