Foci

2009.03.12. 03:29

Amikor a hó is világít

<b>Megyei körkép</b> - A hétvégén elrajtol a Veszprém megyei labdarúgó-bajnokság első osztályának tavaszi idénye. A résztvevők felkészülését az időjárási viszontagságok és az ezzel kapcsolatos pályagondok zavarták, de ezektől függetlenül igazán élvezetes küzdelemre lehet számítani a folytatásban.

Horváth Gábor

Az őszi fél évet követően a Várpalota és a Taliándörögd van a legkedvezőbb helyzetben a megye I-ben, az utánuk következő él-, illetve középmezőny viszont nagyon szoros. Az alábbiakban az első öt helyezett felkészülését és átigazolásait mutatjuk be (zárójelben a helyezés és a pontszám).

Várpalota (1., 40)

Az együttes némi meglepetésre ősszel végigverte a teljes megye I-es mezőnyt, a várpalotaiak a bajnokság első felében mindössze egyszer-egyszer kaptak ki és játszottak döntetlent.

Fekete István edző: - Némi iróniával megjegyezhetem, hogy a hóesés segítette a felkészülésünket, hiszen az világított nekünk, amikor besötétedett. A viccet félretéve a kijelölt munka nagy részét sikerült elvégeznünk. Szeretnénk elöl maradni amíg lehet, ameddig bírjuk.

Távozott: Csiszár Attila, Botka Dávid.

Érkezett: Vető Balázs, Kasza Viktor.

Taliándörögd (2., 36)

Jó ideig vezette ősszel a tabellát a dörögdi csapat, amely szintén csak egyszer szenvedett eddig vereséget a szezonban.

Fördős József edző: - Több edzőmérkőzésünk is elmaradt, de bízom benne, hogy nem vagyunk lemaradva a többiektől. A tavasz nehezebb lesz, szeretnénk minél többet átmenteni az őszi formából és ismét eredményesen szerepelni.

Távozott: Murai Balázs, Kocsor László.

Érkezett: Szabó Zoltán.

Úrkút (3., 31)

A tavaly is erős, egységes úrkútiak 15 forduló után a második legtöbb gólt (46) szerezték a mezőnyben.

Vágfalvi Norbert edző: - A felkészülési meccsek eredményei nem alakultak a legjobban, de a mutatott játékkal többször elégedett voltam. Nagypályás edzések híján az erőnlétet próbáltuk fejleszteni. Hiszem, hogy stílusos és jó csapatot sikerül alkotnunk majd, mindenképpen szeretnénk a dobogós helyünket megőrizni.

Távozott: Horváth Zoltán.

Érkezett: Szalai Szabolcs.

Ajka Kristály (4., 30)

A Kristály magabiztos őszi teljesítménye nem volt meglepetés. A csapatot viszont a folytatásban már nem Domján László irányítja (lásd keretes írásunkat).

Szöllősi Attila játékos-edző: - Szerettünk volna jóval több felkészülési meccset játszani, de ezen kívül mindent elvégeztünk, amit tudtunk s amit szerettünk volna. A célunk az, hogy az első hatban végezzünk és minél több fiatalt építsünk a csapatba.

Távozott: Kiss Krisztián.

Érkezett: Szakáll Sándor, Kurdi Bálint, Straub Ádám, Szöllősi Attila.

Herend (5., 29)

Az előkelő helyezés ellenére nem áll túl jól a Porcelán, az együttes anyagi helyzetét jól jellemzi, hogy a játékosok tagdíjat fizetnek az életben maradásért. 

Fischer Ferenc
edző: - Ilyen katasztrofális felkészülésünk talán még sohasem volt, de optimista vagyok: ezt a szezont valószínűleg még sikerül végigjátszanunk. 

Lehetőségek terén a megyei negyedosztály szintjét ütjük meg, a gyerekek miatt szereplünk itt. Bízom benne, hogy támogatáshoz jutunk a közeljövőben, a kívánt eredményekről most nem tudunk beszélni, a célunk az, hogy minden futballozni vágyó herendi fiatalnak sporto-lási lehetőséget biztosítsunk.

Távozott: Nagy László.

Érkezett: senki. Minden csapatbizakodva várjaa bajnokság rajtját

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!