Foci

2009.03.19. 03:29

Gólok pont nélkül - Ajka-Gyirmót 3-4

Ajka - Hiába rúgtak a házigazdák három gólt (a Gyirmót eddig összesen hetet kapott), ez sem volt elég a győzelemhez az NB II-es foci bajnokság nyugati csoportjában.

Novothny Ottó

FC Ajka-Gyirmót 3:4 (3:3)

Ajka, 400 néző. V.: Erdős (Szalai, Varga). 

FC Ajka: Jánosa - Manganelli, Subicz, Pothárn, Hornyák - Imre, Kaj, Szabó L. - Mihalecz, Kovács, Gunther. Edző: Artner Tamás. Gyirmót: Boros - Kiprich, Kozmér, Böjte, Szabó Cs. - Nagy, Baumgartner, Horváth, Szekér - Laki, Tóth. Edző: Kiprich József.

Csere: Kiprich helyett Pék, Szabó Cs. helyett Pirka a szünetben, Szekér helyett Ribi az 54., Hornyák helyett Gyűrűsi az 59., Imre helyett Csörnyei a 81. percben.

Gólszerző: Laki az 5. és a 11., Mihalecz a 8. és (11-esből) a 41., Subicz a 14., Sza- bó Cs. a 36. percben.

Sárga lap: Hornyák a 2., Kiprich a 23., Gunther a 31., Mihalecz a 61. percben.

Kiállítva: Baumgartner a 40. percben.

Az 5. percben az első épkézláb akciót Pothárn indította, eladott labdájával Nagy lódult meg a jobb oldalon, középre gurított, Subicz lyukat rúgott, Laki pedig a hálóba pöckölte a labdát, 0:1

A 8. percben Szabó Cs. indításával Mihalecz iramodott meg középen, és a bizonytalanul kimozduló Boros mellett a hálóba lőtt, 1:1. A 11. percben Laki kapott labdát a térfél közepén, könnyedén lefutotta Subiczot, és Jánosát kicselezve szerezte meg a vezetést, 1:2.

A 14. percben Gunther jobb oldali szabadrúgása előbb Subicz fején, majd a hálóban landolt, 2:2.Gunther, Mihalecz, Imre próbálkozott lövésekkel, melyek vagy célt tévesztettek, vagy Boros védett.

A 36. percben a kaputól jobbra, 25 méterről következett szabadrúgás. Szabó Cs. állt a labda mögé, és bődületes nagy gólt lőtt a hosszú sarokba, a rövidre helyezkedő Jánosa felett.

A 40. percben szögletet követően kapura tartott a labda, Boros védett, ám a játékvezető másként látta: kezezésért Baumgartnert kiállította és büntetőt ítélt.

A 41. percben Mihalecz erősen lőtt a bal felső sarokba, 3:3.Szünet után a hazaiak képtelenek voltak kihasználni emberelőnyüket, pedig helyzetük volt: Kovács közelről két alkalommal sem tudott az üres kapuba találni.

A 92. percben az ajkai védők tétovázását kihasználva Nagy lépett ki a bal oldalon és a hosszú sarokba gurított, 3:4.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!