Foci

2009.06.15. 02:28

Dubaji milliárdos Várpalotán - Aranyhal akadt a focicsapat horgára?

Várpalota - Egy dubaji befektető akár tízmillió dollárt is áldozna a jelenleg megyei első osztályú várpalotai labdarúgó-egyesületre - látott napvilágot a szenzációs hír hétvégén.

Horváth Gábor

Az elsőre hihetetlennek tűnő információ szerint egy dubaji üzletember, Ahmed Bakro a jövőben támogatná Várpalota futballcsapatát, amelyből néhány éven belül első osztályú együttest faragna.

A gárda a hétvégén véget ért 2008/2009-es szezonban első helyen végzett a megyei első osztályú bajnokságban és ezzel jogot szerzett az NB III-as szereplésre, de az új befektető nem elégedne meg ennyivel: a tervek szerint olyan csapatot építene, amely néhány idényen belül kivívja az NB I-es indulást, ezért a sporttelepet európai szintűvé szeretné fejleszteni.

- Igaz a hír - válaszolta érdeklődésünkre Hardi János, a várpalotai egyesület ügyvezető elnöke azonban hangsúlyozta: a szerződést még nem kötötték meg.

- Megkaptuk a megállapodás tervezetét, de még nem írtuk alá. Erre valószínűleg a napokban kerülhet sor. Addig nem akarunk feleslegesen álmodozni. Ha összejön, ez lesz Várpalota legnagyobb beruházása. 

A leendő befektető eljött hozzánk, megnézte a létesítményt, és úgy vélte, van mire alapozni. A szándékai komolyak, amit az is mutat, hogy nemrég egymillió forint értékben sportfelszereléseket ajándékozott az egyesületnek - nyilatkozta az elnök, aki megjegyezte: ők egy nagyon szegény csapat, és most úgy tűnik, hogy kifogták az aranyhalat, azonban amíg nem kerül aláírás és pecsét a szerződésre, nem szeretnék túlálmodni a dolgot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!