Foci

2010.08.30. 16:29

VFC: meglepetés - FC Ajka: Mihalecz Péter mesterhármasa

Ajka, Veszprém - Újabb remek győzelmével az FC Ajka listavezetővé lépett elő (4:0), míg győri meglepetés sikerével négy helyet ugrott előre és már 11. a Veszprém FC a labdarúgó NB II, nyugati csoportjában.

Novothny Ottó

Az FC Ajka színeiben Mihalecz Péter a tavalyi esztendő gólkirálya mesterhármast ért el a BKV Előre ellen. Az elmúlt szezonban tizenkilenc alkalommal volt eredményes, az NB I-es kérőket is elutasító és Ajkán maradt támadó.

- Ha jól emlékszem bajnoki mérkőzésen még nem találtam be háromszor, legalábbis itt Ajkán - kezdte a nagyszerű csatár. - Szerintem a három közül az első volt a legfontosabb, a csapat és saját szempontomból egyaránt.
 
- A fővárosiak állítják: legalább az egyik találat lesből született.

- Én meg bátran ajánlom figyelmükbe a videofelvételt. Nyugodt szívvel mondhatom, hogy nem volt les. Egyébként is, a játékvezető és a partjelző dönt, utólagos reklamáció többek között itt sincs.

- Két erősnek tartott csapatot gyűrtetek le: elképzelhető, hogy át kell írni a célkitűzést?

- Ahogy tavaly, az idén is ott vagyunk a első hatban. Az, hogy ott melyik helyezést csípjük el, az múlik hatalmas adag szerencsén és persze sok egyéb dolgon. Véleményem szerint a Pécs, Gyirmót, Tatabánya változatlanul bajnokesélyesek maradtak a játékoskeretük erőssége és a körülményeik okán.

- Nyáron mehettél volna más klubokhoz, de maradtál.

- És cseppet sem bántam meg. Tudtam, mit vállalok és nem is csalódtam. Ugyanúgy megyünk tovább mint eddig, mindig a következő hétvégére nézünk előre. Ha megtartjuk jó sorozatunkat és a gyirmóti, BKV elleni győzelem után megint nyerünk, akkor az már biztos, hogy meglehetősen kedvező helyzetben várjuk majd az ősz többi meccsét.

- A csapat leggólerősebb játékosát nem igyekeznek, akár sportszerűtlenül is, faragni a riválisok?

- Ez furcsa kérdés, mert időnként érzek ilyesmit. Például télen a Kozármisleny védője lekönyökölt és azt szándékosnak véltem. Igaz, utána felhívott telefonon, megbeszéltük, sportszerűen elnézést kért a fiatalember. Összességében azt hiszem a komolyabb kluboknál kapok kemény őrzőt, de alapjában igyekszem úgy teljesíteni, hogy ez ne befolyásolja a teljesítményemet. Ez csapatjáték, ha engem lekötnek, akkor szerencsére ott vannak a többiek és ez lehet az Ajka egyik fegyvere, amivel ellenfelei fölé kerekedik.

Az újonc Veszprém FC első pontjait szerezte meg a hétvégén, ráadásul Győrött idegenben az ETO II-nél.

- Ezúttal az történt, amire számítottunk. Lebecsültek minket és ez olyan alaphangulatot adott nekünk, amivel mi kerültünk lélektani előnybe. Ráadásul kezdettől fogva mi domináltunk, ellenfelünk fásult benyomást keltett, szerencsére képtelen volt igazán felpörögni - kezdte Orbán Tamás, a VFC szakvezetője.

- Ugyan a Győr nem kapott meg egy jogosnak tűnő tizenegyest, ám erről azért kár beszélni, mert az első fordulóban a Honvéd II-nél mi is hasonlókat éltünk át és ez nem változtat már a végeredményen. Összességében elmondhatom, a kontrákra építettünk, ami ezúttal tökéletes taktikának bizonyult. Ugyan az utolsó 10-15 percben akadt egy kisebb hullámvölgyünk, de sikerült levédekeznünk riválisunk játékát.

- Csak legvérmesebb szurkolóik bíztak abban, hogy épp az ETO II otthonában kezdik meg a pontgyűjtést.

- Úgy vélem, az első két fordulóban elszenvedett vereséget is leginkább csak magunknak köszönhetjük. Egyik esetben sem azért kaptunk ki, mert lefociztak bennünket, hanem azért, olyan egyéni hibákat vétettünk, amit az NB III-ban még büntetlenül megtehettünk, itt viszont már nem. Technikailag, taktikailag nem vagyunk senkivel szemben sem hátrányban, de az egyéni hibákat a minimálisra kell redukálnunk.

- Bakikról beszélünk, de feltételezem, azért ezúttal elégedett volt csapata teljesítményével.

- Kifejezetten jó volt látni, hogy többen is kiemelkedően futballoztak és senki sem volt, aki a megszokott átlagot ne hozta volna. Nagyon jót tett a siker a társaságnak, a heti munkának sokkal jobb így nekiállni. Bizakodva várjuk a hétvégi hazai rangadót a Szigetszentmiklós ellen.

 

A másodosztály nyugati csoportjában három veretlen klub van (Ajka, Barcs, Videoton II). Illetve a kozármislenyiek eddig egyetlen pontot sem szereztek. A veszprémi az egyetlen csapat a mezőnyben, melynek gólkülönbsége nulla, vagyis eddig három gólt lőttek a bakonyiak és ugyanennyit kaptak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!