Foci

2010.11.21. 18:36

Háromszor is egy és nulla

Megyei körkép - Az őszi NB III-as zárófordulóban mindhárom megyei érdekelt összecsapáson egy találat esett.

B. Virág Rita

Badacsonytomaj-Tapolca - Répcelak 1:0 (1:0)
Badacsonytomaj, 150 néző. V.: Molnár.
Badacsonytomaj-Tapolca FC: Osbáth - Németh R., Lukácsa, Czafit, Tóth T., Szőcze, Csala, Tóth Sz., Szalai, Kiss M., Kiss G. (Németh A. 78. percben) Edző: Németh István.
Répcelak: Horváth G.  Takács, Koncz, Kiss Z., Hegedűs, Vágvölgyi, Lödör, Németh G., Hajós (Széles a 46. percben), Csordás, Tóth Zs. (Tóth II. Zs. a 46. percben) Edző: Elekes Zoltán.

A mindkét együttesnek fontos mérkőzést a vendégek kezdték dinamikusabban. A hazai próbálkozásokat könnyedén hárították a répcelakiak. A félidő közepétől viszont már a helyiek akarata érvényesült, a 25. percben Szőcze egyéni játékkal állva hagyta a vendégvédelmet és az elvetődő kapus fölött lőtt a hálóba, 1:0. A 30. percben Csordás, majd a 37. percben Czafit lőtt szabadrúgásból kapufát. Fordulás után a vendégek rohamoztak, a hazaiak kontrákból alakítottak ki helyzeteket, de a góllövés mindkét oldalon elmaradt.

Lüktető mérkőzésen a Tomaj-Tapolca megérdemelten tartotta otthon a három pontot a tetszetősen adogató Répcelak ellen.

Jók: egész Badacsonytomaj-Tapolca, ill. Horváth, Takács, Koncz, Csordás.

Balatonfüred-Várpalota 1:0 (0:0)
Balatonfüred, 150 néző. V.: Szabó II.
BFC: Lantai T.  Bognár P., Banai, Szabó A., Nagygyőri, Gosztola, Pető, Babics, Boromisza, Marosvölgyi, Benedek. Edző: Lantai Balázs.
Várpalotai BSK: Radnai  Bíró, Kovácsm Pavelka, Kaufmann, Dunavölgyi, Szabó P., Papp (Új a 76. percben), Fülöp (Simon a 88. percben), Humli (Zámbó a 42. percben), Hardi. Edző: Pintér Csaba.

Kapufával kezdtek a helyiek, Pető közeli fejese pattant ki a jobboldali lécről. A félidő hátralévő részében a szervezetten védekező palotaiak nem engedték kibontakozni a tanácstalan Füredet. Fordulás után a 49. percben Marosvölgyi labdája Kovács kezén csattant, a játékvezető büntetőt ítélt. A tizenegyest Marosvölgyi nagy erővel a kapu jobb oldalába lőtte, 1:0. Öt perc múlva a Radnairól kipattanó labdát Marosvölgyi közelről a bal kapufára vágta. Később keményedett a küzdelem, a játékvezető nyolc sárgalapot osztott ki.

A helyiek nehezen nyertek a jól küzdő, érezhetően egy pontért érkezett vendégek ellen.

Jók: Banai, Pethő, Marosvölgyi, ill. Radnai, Pavelka.

Haladás II-Pápa II 0:1 (0:0)
Szombathely, 100 néző. V.: Péter.
Haladás II: Mursits  Jagodics, Lengyel, Nagy Z., Bodó, Szeles, Iszlai, László, Lenkó, Füredi, Rácz (Czafit a 88. percben). Edző: Dobány Lajos.
Lombard Pápa II: Kovács V.  Domján, Dlusztus, Karácsony, Borsos, Fűzfa, Perics (Megyesi a 82. percben), Kaszás (Kiss a 46. percben), Csepregi, Somogyi, Bali (Germán a 65. percben). Edző: Nagy Mihály.

A 89. percben Somogyi szögletét Dlusztus fejelte a kapuba, 0:1.

A kiegyenlített első félidő után a másodikban egyre nagyobb fölénybe került a Pápa. Több nagy helyzetet is kihagyott, de az ellenfél is rúgott két kapufát. Ez alapján megérdemelten nyert a vendégcsapat.

Jók: Rácz, Mursits, Lengyel, ill. Domján, Dlusztus, Karácsony, Fűzfa, Germán.

Tudósítóink az NB III-as meccsekről: Lesz Ferenc, Burka Tibor, Nagy Mihály.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!