Foci

2011.04.21. 16:30

Harmadosztály: megyei rangadó

Megyei körkép - A kiesés elől menekülő Várpalota vendégeként lép szombaton pályára a bajnoki címre hajtó Pápa II a labdarúgó-harmadosztály 23. fordulójában.

Horváth Gábor

Várpalota-Pápa II

A forduló Veszprém megyei rangadóján az utolsó előtti fogadja a második helyezettet.
A várpalotaiak a másfél héttel ezelőtti edzőváltást követően a harmadik helyen álló Hévíz otthonában vendégeskedtek és szenvedtek 3:1-es vereséget. A Lombard második számú alakulata felfokozott hangulatú derbit játszott a listavezető Sopronnal, a meccs 2:2-re végződött, így a pápaiak nem tudták csök- kenteni a négypontos hátrányukat.

Balogh Zoltán, a palotaiak edzője: - A Hévíztől jobb teljesítményre számítottam, ettől függetlenül felülmúltak minket. Talán egy döntetlenre jók lehettünk volna, de a védekezésünk még nem állt össze teljesen. Bízom benne, hogy a Pápa II ellen több hittel és akarattal lépünk pályára. Tudom, ennyi vereség után ez nem könnyű, de ha magában mindenki fogadalmat tesz, akkor csapatszinten is jobbak lehetünk.

Nagy Mihály, a Pápa II trénere: - A soproniak ellen borzasztó nagy lendülettel kezdtünk, aztán sajnos hibáztunk, és az ellenfél elhúzott két góllal. A második félidőben ismét mi irányítottunk, de későn jött az egyenlítés. Ha korábban egalizálunk, szerintem nyertünk volna. Nem adjuk fel, megyünk tovább. Láttam a Palota hévízi meccsét, a hazaiak nagyon megszenvedtek a sikerért, a vendégek nehezen adták meg magukat. Nemcsak ezért számítok kemény meccsre, a heti felkészülésünk - sérülések, betegségek és iskolai elfoglaltságok miatt - értékelhetetlen volt.


Balatonfüred-MTE

Egyáltalán nem túlzó a kifejezés: a fürediek egyszerűen szárnyalnak idén. A múlt héten a Haladás II otthonában nyerő (0:1) csapat sorozatban a negyedik meccsét hozta le győzelemmel és kapott gól nélkül. A tizedik helyen telelő BFC már ötödik, s most egy újabb sikerrel az előtte álló Mosonmagyaróvárt is beelőzheti.

Lantai Balázs edző: - Fegyelmezett játékkal, megérdemelten hoztuk el a három pontot Szombathelyről. A következő meccsünk igazi rangadónak minősül, hiszen az MTE épp előttünk áll. Nem lesz könnyű dolgunk, amit két eltiltás, Babicsé és Tóthé is nehezít, természetesen ennek ellenére ismét győzni szeretnénk.

ZTE II-Tomaj-Tapolca I

A Badacsonytomaj-Tapolca is jó sorozatban van: a társaság a legutóbbi három fordulóban fontos meccseket nyert és szépen lépdel előre a tabellán, már a tizenkettedik. Az előző körben a Kőszeget fektették két vállra (5:1).

 

 

Németh István edző: - A Kőszeg ellen jó első félidőt produkáltunk, a másodikban viszont csak lézengtünk a pályán. A zalaegerszegiekkel vigyázni kell, hiszen van néhány nagyon gyors játékosuk, nem szabad területet hagyni nekik. Nem mi vagyunk az esélyesek, de a rutinunk, úgy gondolom, nagyobb. Szeretnénk visszavágni az őszi 0:6-ért.
Mind a három mérkőzés szombaton délután négy órakor kezdődik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!