Foci

2011.10.03. 10:23

A harmadosztályban senki sem elégedett

Megyei körkép - A négy NB III-as focicsapat közül csak a Balatonfüred tudott pontot szerezni. A Pápa II, a Várpalota és a Badacsonytomaj viszont kikapott.

B. Virág Rita

BFC-NTE 1866 2:2 (2:1)
Balatonfüred, 200 néző. V.: Kovács.
Balatonfüredi FC: Lantai T. - Krén, Bognár, Szabó A., Banai, Burányi, Szilágyi, Boromisza (Babics 68.), Szabadfi, Kiss, Marosvölgyi (Babik 75.). Edző: Lantai Balázs. Nagykanizsa: Freischmid - Boros, Rákhely, Cserfő, Szép, Újvári, Rácz, Nagy, Béli (Budai 62.), Horváth G., Szőke (Rubens 74.). Edző: Koller Zoltán.

A 23. percben a behátráló füredi védők hibáztak, Horváth G. pedig tizenhat méterről Lantai kapujába helyezett, 0:1. A 26. percben egy elrontott füredi támadás végén a harcosan játszó Kiss visszaszerezte a labdát, betört a tizenhatoson belülre és 11 méterről kilőtte a hosszú sarkot, 1:1. A 44. percben Boromisza indította Kisst, aki védőjét lerázva 10 méterről lőtt a kapuba, 2:1, A 83. percben felívelt szabadrúgás után a hazai védők nem tudtak felszabadí- tani, az üresen hagyott Bu- dai pedig közelről egyenlített, 2:2.

A BFC-nek már második megnyert meccsét sikerült döntetlenre hozni, ezúttal az egyébként semmi különöset nem mutató vendégekkel szemben.
Jók: Kiss M., Szilágyi, ill. Freischmid, Horváth G.

Csákvár-Pápa II 3:1 (2:1)
Csákvár, 200 néző.
Csákvár TK: Hegedűs - Csordás, Bencze, Domján, Földes (Németh B. 62.), Molnár V. (Molnár Cs. 76.), Béres, Ambrus, Tornyai, Imrik, Rigó (Kövecses 82.). Edző: Nyigri Richárd.
Lombard Pápa II: Markek - Rása, Domján, Karácsony, Kaszás, Dóczi (Gyűrű 70.), Varga G., Tóth, Nemes (Urbányi 46.), Németh (Páli 64.),  Somogyi. Edző: Nagy Mihály.

A 34. percben Imrik végzett el szabadrúgást a kaputól harminc méterre, de a lövését Markek elnézte, 1:0. A 38. percben a vendégek kapusa későn mozdult ki a kapujából és elütötte a hazaiak támadóját. A megítélt tizenegyest Imrik vágta a kapuba, 2:0. A 42. percben Somogyi szabadrúgásából Tóth csúsztatott a hosszú sarokba, 2:1. Az 53. percben jobb oldali szabadrúgás után Rigó fejelt a kapuba, 3:1.

Hiába birtokolták többet a vendégek a labdát, gyenge támadójátékuk miatt nem tud- ták ezt előnyre váltani.
Jók: egész Csákvár, ill. Domján, Karácsony, Tóth, Dóczi.

Badacsionytomaj-Körmend 1:2 (0:1)
Badacsonytomaj, 200 néző. V.: Görög.
Badacsonytomaji SE: Sipos - Kovács N., Dencs, Fekete, Schleinig, Karika (Simon 85.), Tóth G., Csala, Molnár, Traista (Szőcze 46.), Bertók. Edző: Németh István. 
Körmendi FC: Táncsics - Németh P., Bozóki, Takács M. (Vass 77.), Csenterics, Balikó, Hujber, Niksz (Kiss 90.), Takács Á. (Fehér 87.), Sárközi, Kovács Sz. Edző: Molnár Károly.

A 42. percben Kovács visszahúzta ellenfelét, a megítélt büntetőt Sárközi értékesítette, 0:1. Az 50. percben Niksz lefutotta a védelmet, lövését Sipos bravúrral védte, de a kipattanót a támadó már nem hibázta el, 0:2. A 62. percben   Szőcze indította Bertókot, aki a hosszú sarokba lőtt, 1:2. 

A mérkőzést az 50. percben megszakította a játékvezető a vendégszurkolók viselkedése miatt. Az ittas drukkerek poharakat, üvegeket dobáltak a játéktérre. A rendőrség kérésére a randalírozók elhagyták a pályát, így a csapatok folytatni tudták a küzdelmet. A hazaiak helyzeteik alapján egyébként rászolgáltak volna a döntetlenre.
Jók: Sipos, Dencs, Bertók, Szőcze, ill. Bozóki, Csenterics, Niksz, Sárközi.

VBSK-MTE 1904 2:3 (1:1)
Várpalota, 200 néző. V.: Tóth.
Várpalotai BSK: Radnai - Pallaga, Kovács G., Új (Szeleczki 64.), Szegszárdi, Bregócs, Tiber, Szurok, Humli, Hajdú (Marton 74.), Kardos (Kaufmann 46.). Edző: Balogh Zoltán. MTE: Antal - Angyal, Németh B., Horváth Á., Derdák, Herczeg (Régely 74.), Böcskör, Kovács Á., Cseri (Farkas 46.), Kovács M., Schafranek (Schmatovich 46.). Edző: Siska Attila.
 
A 6. percben  Böcskör szerzett vezetést a mosonmagyaróváriaknak, 0:1.  A 38. percben hazai szöglet után Új gurította a hálóba a labdát, 1:1.  A 49. percben Humli volt eredményes, 2:1. Az 50. percben védelmi és kapushiba után  Herczeg egalizált, 2:2. A 88. percben  Kovács mellett Schmatovich megszerezte a vendégek győztes gólját, 2:3.

A hazai gárda mentálisan és fizikálisan is bizonyította, hogy még bőven van mit fejlődnie a bennmaradás érdekében.
Jók: senki, ill. egész MTE.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!