Foci

2011.10.30. 19:24

Csupán négy perc hiányzott

Szigetszentmiklós - Hiába dolgozott ki újra rengeteg gólhelyzetet az FC Ajka az NB II-es bajnoki mérkőzésen, megint meg kellett elégednie az egyik ponttal.

Novothny Ottó

SZTK_FC Ajka
1:1 (0:1)
Szigetszentmiklós, 300 néző. V.: Barna (Iványi, Kiss). SZTK: Kozma - Nagy, csiszár, Szamosszegi, Szamosi - Fekete L., Kvekveskiri, Tóth, Somorjai - Bonifert, Fekete Á. Edző: Horváth Ferenc. Ajka: Jánosa - Péter, Subicz, Pákai, Gunther - Kovács Zs., Pothárn, Horváth - Szabó, Gaál, Major. Edző: Artner Tamás.
Csere: Kovács Zs. helyett Kovács Sz. 46., Bonifert h. Ngalle 62., Major h. Pavlitzky 68., Horváth h. Szalai 80. perc.
Gólszerző: Subicz 26., Fekete Á. 86. perc.
Sárga lap: Kvekveskiri 27., Szamosi 28., Kovács Zs. 29., Tóth 58., Nagy 62. perc.

Vadonatúj műfüves pályán rendezték meg a találkozót, amit az ajkaiak eleinte nehezen szoktak meg. Ennek ellenére gyorsan sikerült előnyt szerezni.

A 26. percben Gunther jobb oldali szöglete átszállt a hosszú sarok felé, Péter visszalőtte a labdát, Subicz közelről a kapuba fejelt, 0:1. A játék képe nem változott, a 31. percben Szabó középre ívelte a labdát, Gaál három méterről a kapusba fejelt. Újabb három perc elteltével Major átadásából Horváth került helyzetbe, de 12 méterről ő is a hálóőrt választotta. A 43. percben Horváth beadása Gaált találta az ötösön belül üresen, ám az ajkai támadó ismét a kapusba fejelt.

A szünetet követően sem tudtak a hazaiak kibontakozni, ám ekkor hiába kerültek a védők mögé többször is a vendégek, az utolsó átadásokba rendszeresen hiba csúszott. Ezt pedig a futball az örök törvény alapján meg is bosszulta.

A 86. percben az ajkaiak bedobása után a hazaiakhoz került a labda, az előrevágott játékszert Fekete levette és bevágta a hálóba, 1:1.
A vendégek végig mezőnyfölényben voltak, miközben óriási helyzeteket hagytak ki.

Edzői nyilatkozatok

Horváth Ferenc: - Csoda, hogy egyáltalán ki tudtunk állni, ilyen körülmények között bravúr az egy pont megszerzése.

Artner Tamás: - Az első félidőben el kellett volna dönteni a meccset, akár hat góllal is vezethettünk volna. Nem így történt és ezért mérges vagyok.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!