Foci

2011.10.29. 05:00

Papírformát várnak - A terv szerint hat pontot szereznek a csapatok

Ajka, Veszprém - Mindkét megyei NB II-es alakulat a tabellán mögötte állóval találkozik a hétvégén. Az Ajka Szigetszentmiklósra utazik, míg a Veszprém a Videoton II-t fogadja. Reményeik szerint érvényesülni fog a papírforma.

Munkatársainktól

Az FC Ajka életét kissé megzavarhatta a hétközi történés: Artner Tamás edzőt a Lombard Pápa első osztályú kispadjára hívták. - Nagy megtiszteltetés volt az a felkérés - mondta az ajkaiak szakvezetője. - Ez megerősített abban, hogy az elmúlt években jó munkát végeztem. Ugyanakkor jólesett, hogy Ajkán ennyire ragaszkodtak hozzám, ahogy én is szívesen maradtam. Az elmúlt három évben egymáshoz nőttünk.

- Az FC Ajka több mint egy hónapja nem nyert meccset.

- Ez tény, de a játékkal, a hozzáállással minden találkozón elégedett voltam. Jó példa erre a Fradi elleni legutóbbi csata: tíz perc alatt 1:3-ról álltunk fel. Összességében az a gondunk, hogy a helyzeteket nem használjuk ki. Ráadásul Mihalecz Péter még ma sem léphet pályára.

- A Szigetszentmiklós elleni mérleg nem billen egyelőre egyik fél javára sem.

- Négy meccsen született két döntetlen, illetve mindkét fél nyert egy csatát. Riválisunk játékosállománya sokkal erősebb a tabellán elfoglalt helyüknél, ez az állás csalóka. Azt hiszem, jó mérkőzést foguk játszani, és természetesen szeretnénk végre nyerni. Örömhír, hogy Gaál Bálint megtalálta góllövő cipőjét, ez mindenképpen biztató.

A Veszprém FC hét közben a Szombathelyi Haladással meccselt, a Magyar Kupa találkozón 2:0-ra alulmaradtak Vágó Attila tanítványai.

- Titkon bíztam a csapatban és a továbbjutásban. Az mindenképpen örömteli, hogy becsülettel helytállt a társaság, és a 75. percig egyáltalán nem mutatkozott a két együttes közti osztálykülönbség. Ugyan búcsúztunk a kupától, azonban a felkészülésünket jól szolgálta ez az összecsapás - összegzett Vágó Attila, a Veszprém FC mestere.

- Kedd után szombaton ismét hazai pályán szerepelnek, a Videoton II ellen.

- Ez a bajnoki azért is kap kiemelt figyelmet nálunk, mert olyan csapattal találkozunk, amelyik mögöttünk áll. Ez azért fontos, mert egy esetleges győzelemmel tovább növelhetjük a kettőnk közti különbséget, vagyis még inkább bebiztosíthatjuk magunkat a középmezőnyben.

- A Videoton ligacsapata az elmúlt hetekben egyre inkább magára talált, az utolsó két meccsét be  is  húzta az ETO II, illetve a Budaörs ellen.

- Valóban egy jó passzban lévő alakulattal mérhetjük össze magunkat. Azt nem tudni, lesznek-e visszajátszók, hiszen a bajnoki címvédővel egy napon  focizunk. A Videoton II kerete azonban nélkülük is nagyon erős.

- A Paks II elleni kerettel számol, vagy esetleg akadnak hiányzók?

- Sajnos szinte bizonyos, hogy Burcsik Martin nem szerepelhet, ugyanis a középpályás szerdán igen magas lázzal járó fertőzéssel került kórházba. Rajta kívül Garai Péter és Hegedűs Gyula játéka is kérdéses kisebb sérülés miatt. Jó hír viszont, hogy Finta Péter helyrejött és visszatért a kerethez. De bármilyen csapattal lépjünk pályára, itthon csakis a győzelmet tartom elfogadhatónak.

Mindkét mérkőzés szombaton 14.30-kor kezdődik.

 

Két fiatal is Eb-selejtezőre utazik

Vágó Attila örömmel számolt be arról, hogy szerdán délután hivatalosan is megérkezett az U-19-es válogatottól a meghívó Lang Ádám és Novothny Soma részére. A két fiatalra október 30-tól november 10-ig nem számíthat a szakvezető, ugyanis ebben a tíz napban a korosztályos nemzeti csapat Portugáliában Európa-bajnoki selejtezőt játszik San Marino, Feröer-szigetek és a házigazda ellen. A tréner elmondta, elvileg csak a következő bajnokin, a Tatabánya elleni mérkőzésen nem focizhat a két fiatal, a BKV Előre ellen viszont már pályára léphetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!