Foci

2011.12.16. 08:16

Értékelő az élmezőny után

Balatonfüred, Pápa - A megye két legerősebb NB III-as labdarúgócsapata egymás nyakán zárta a 2011/2012-es pontvadászat őszi félévét a Bakony-csoportban. A szakvezetők összeségében elégedettek, de a folytatásban mindenképpen a javítás a céljuk.

Horváth Gábor

Balatonfüredi FC (6.)

A Balaton-partiak büszkék lehetnek arra, hogy a legelőkelőbb helyen zártak az NB III-ban szereplő megyei csapatok között, ám szurkolóik a hatodik pozíciónál jobb téli helyezést is el tudtak volna képzelni.

Lantai Balázs edző: - Tudtuk, hogy a rajt nehéz lesz, de volt, amivel nem számoltam. Két játékosunk időközben távozott, s ez nehézséget okozott. Persze nem magyarázkodással akarom kedzeni az értékelést, a helyezésünk reális, tavasszal viszont javítani akarunk rajta. Szeretnénk előrelépni, úgy gondolom, ehhez jó alap volt az ősz. A vártnál több gól kaptunk, viszont többször is voltunk eredményesebb, ami azt mutatja, hogy a korábbinál nyíltabb játékot mutattunk. A sérülések mellett az eltiltások is gyakran nehezítették a felkészülésünket. Nem szoktam a bírókkal foglalkozni, ám azt hiszen, hogy ebben a félévben sok hátrányunk származott a ténykedésükből. A szünetben jönnek új játékosok, de dömpinget nem akarunk, hiányposztokra igazolunk.

Lombard Pápa II (7.)

Az előző idényben a bajnoki címért volt versenyben a pápai ligacsapat, amely ezúttal is jól kezdett, a jövő évi folytatást mégis csupán a középmezőnyből várhatja.

Nagy Mihály edző: - A nagy átalakulás már januárban elkezdődött, sokan távoztak az első csapat keretéből, így tisztában voltunk vele, hogy nehezebb időszak jön. Az igazi változás aztán nyáron következett be, nyolc játékosunk ment el, a keretet fiatalokkal töltöttük fel, minőségi igazolás nem volt. Gondoltam, hogy ezúttal nem rólunk szól majd a bajnokság, erős, szervezett játék kialakítására törekedtem, s kellemes meglepetésre jó rajtot és látványos futballt kaptam. Aztán elkezdődött az iskola, és a napi felkészülési programunkat a tanulói elfoglaltságokhoz kellett igazítanunk. Nehezebb periódus következett, sorban játszottuk a rangadókat és nem jöttünk ki belűle jól. Az NB I-es együttesből visszajátszók produkciója vegyes volt, olykor tolták a gárda szekerét, máskor sértődötten futballoztak. Egymás után háromszor kaptunk ki, a hévízi vereség fájó volt, a ZTE II elleni találkozóra pedig sportszerűtlenül készültek a játékosok. A hajrára szerencsére rendeződtek a dolgok, s jól zártunk. Ha nincsenek a fent említett nehézségeink, dobogón telelünk. A ZTE-meccs kivételével mindig szervezett, minőségi focit játszottunk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!