Foci

2012.01.22. 19:40

Ezüstérmes veszprémiek

Győr - A hagyományos Alcufer felkészülési labdarúgó teremtornán bravúros teljesítménnyel a második helyen zárt a Veszprém FC, míg az FC Ajka kikapott a kisdöntőben és negyedik lett.

B. Virág Rita

A két napos felkészülési teremtornán a megyénket, ahogy tavaly is, a Veszprém és az Ajka képviselte, utóbbi címvédőként érkezett. A csoportmeccsek után a Veszprém az első helyen jutott tovább, miután 4:1-re verte az Öttevényt, 7:1-re a Jánossomorját és a Videoton II-vel 3:3-as döntetlent játszott. Az FC Ajka is meggyőzően ment tovább, előbb a Bágyogszovát együttesét ütötte ki 7:0-ra, majd a Lipótot 6:1-re, ezután pedig az ETO II-vel 2:2-re végzett és  a második helyet szerezte meg a csoportban rosszabb gólkülönbsége miatt.

A másnapi folytatásban az Ajka a Kék csoportban küzdött tovább, de az ETO II-vel már nem játszott, csak a Tatabányával és a Győrszemerével, míg a Piros négyesben a Veszprémnek a Videoton II-n kívül a Gyirmót és a Csorna jutott ellenfélül.

Az Ajka előbb 4:1-re lelépte a Győrszemerét, majd 3:1-re kikapott a Tatabányától, így a bronzmeccs következhetett számára. A VFC viszont 7:1-re megverte a Csornát és 3:1-re a Gyirmótot is, így a fináléban a Tatabánya következett.

A kisdöntőben végül az Ajka nagy csatában 2:1-re alulmaradt a Gyirmóttal szemben. Az ajkaiak gólját Gunther szerezte. A döntőben a VFC 2:2-vel zárt, ezért büntetőrúgásokkal dőlt el a kupa sorsa, ahol végül roppant izgalmak után a Tatabánya bizonyult jobbnak. A veszprémiek találatait Hevesi-Tóth és Bosnjak jegyezte.

A torna legjobb játékosának a veszprémi Thiagot választották meg.
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!