Foci

2012.05.27. 20:04

Hiába lengetett, kikapott az Ajka

Felscsút - Nem várt vereségbe szaladt bele az FC Ajka a labdarúgó NB II, nyugati csoportjának utolsó előtti fordulójában a Videoton II vendégeként. Az Ajka minimum egy pontot megérdemelt volna.

B. Virág Rita

Videoton II-FC Ajka

2:0 (0:0)

Felcsút, Puskás pálya, 150 néző. V.: Botló (Iványi, Verbászi).

Videoton II: Gábor - Farkas V., Vaszicsku, Jankovics, Farkas N. - Margitics, Macsicza, Orbán (Halász 73.) - Balog (Molnár 63.), Babos (Elek 82.), Baracskai.  Edző: Hartyáni Gábor.

FC Ajka: Jánosa - Sallér, Subicz, Pákai, Gunther - Kovács Zs. (Kovács Sz. 66.), Mihalecz, Horváth - Szabó, Major, Gaál. Edző: Jákli Péter.

Gólszerző: Baracskai a 74. és 83. percben.

Sárga lap: Macsicza a 72., ill. Jánosa a 74. percben.

Csodálatos talajú pályán rendezték meg a találkozót, amely ajkai helyzetekkel kezdődött. A 12. percben Gaál kapott jó indítást, 12 méterről a bal alsó sarokba tartó lövését Gábor bravúrral tornázta ki az alapvonalon túlra. Gunther szögletét Mihalecz centikkel fejelte a bal kapufa mellé. A 18. percben Sallér remek megmozdulása után Gaál került gólhelyzetbe, 12 méteres próbálkozását Gábor a felső léc segítségével tudta hárítani. A hazaiak a 26. percben veszélyeztettek először, ekkor Farkas N. 20 méteres lövését fogta Jánosa. A 33. percben Gunther beadása után Mihalecz lőtt kapásból, 12 méterről a léc fölé. A szünet előtti utolsó percben Jánosának kellett bravúrral hárítania hazai szögletet követően.

A szünet után, a 48. percben Gaált buktatták a tizenhatoson belül, ám az asszisztens hiába jelezte a szabálytalanságot, a játékvezető továbbot intett. Az 56. percben Gaál visszagurított labdáját Sallér 20 méterről küldte kapura, Gábor ezúttal is a felső léc segítségével védett. A 70. percben Pákai 18 méteres lövését vágták ki a gólvonal előtt a védők. Jött a foci igazságtalansága: a 74. percben gyors hazai kontránál a rossz ütemben kivetődő Jánosa elhúzta Molnár lábát, tizenegyes. A büntetőt Baracskai lőtte a kapu jobb oldalába, 1:0. Miközben az ajkaiak támadtak az  egyenlítésért, tíz perc elteltével Molnár ezúttal gólpasszt adott Baracskainak, aki 12 méterről lőtt a bal alsó sarokba, 2:0.

Jól játszott az FC Ajka ezen a mérkőzésen, és hogy nem szerzett pontot, abban döntő érdemeket szerzett Boczkó Béla játékvezető.

Hartyáni Gábor: - Mindenféleképpen bravúrnak tartom a győzelmet, mert nagyon fiatal csapattal álltunk ki a rendkívül rutinos Ajka ellen.

Jákli Péter: - A játék képe alapján nem érdemeltünk vereséget, egy kontratámadást a Videoton kihasznált, a javunkra pedig nem adott meg a játékvezető egy tizenegyest.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!