Foci

2012.06.23. 05:58

Bognár Tamásék egy hétig pihenhetnek az Eb után

Tapolca - Nem maradt idő "sebnyalogatásra", ami ebben az esetben talán nem is baj. A fiatalember hazajött, és másnap már jelentkezett a munkahelyén.

Novothny Ottó

A tapolcai Bognár Tamás csütörtökön érkezett haza a lengyel-ukrán közös rendezésű labdarúgó Európa-bajnokságról. Pénteken már dolgozott (egy sörgyár régióvezetője), és azt is elárulta, hogy saját szabadságának terhére vehetett részt a kontinens legjobbjainak eseményén.

Mielőtt bárki irigyelni kezdené, nem szurkolni ment, hanem dolgozni, hiszen ő is tagja a Kassai Viktor irányította magyar játékvezetői csapatnak. Annak a közösségnek, amely az angol-ukrán összecsapáson hatalmasat hibázott: a házigazdák lövése után a labda átjutott a gólvonalon, de az alapvonali bíró nem jelezte társának a gólt, így a játék tovább folytatódott.
 
- Én a másik kapunál álltam, kollégámhoz hasonlóan  az alapvonalnál - mesélte a tapolcai sportember. - A mi feladatunk, hogy a 16-oson belül az előttünk történt szabálytalanságokat jelezzük, illetve segítsük a játékvezető dolgát a gólok megítélésében.

- Kívülről pedig úgy  tűnik, mintha nem csinálnának semmit.
 
- Igen, meglehetősen csalóka a  látvány,  hiszen  mi nem mutogatunk, futkosunk. Ugyanakkor a kommunikációs csatornán azonnal szólunk, ha erre okunk van, illetve a másik lehetőség a kezünkben tartott zászló gombjának megnyomása, melyet szintén azonnal észlel a játékvezető.

- Csakhogy éppen a szólás vagy gombnyomás elmaradása okozta a vesztüket.
 
- Természetesen az esetről nem beszélhetek, csak általánosságban mondhatom el: mi egy csapat vagyunk akkor is, amikor sikereket kell átélnünk, és így van a keserűség pillanataiban is. Ebből következik, hogy a felelősségünk is közös, együtt vállaljuk annak következményeit.

- Az biztos, hogy száz méterről, vagyis a másik kapu mellől, ha akart volna sem tudott segíteni.
 
- Megismételhetném, amit az előbb mondtam, de nem teszem. Nálunk nincsenek egyéni hibák, kis csapatunkkal minden együtt történik.

- Azért az egészet kíméletesebben is elő lehetett volna adni, ez a "hazazavarás" kissé durvának tűnik.
 
- Különösen úgy, hogy ebben a formában nem is igaz. Azt már a rajt előtt tudni lehetett, hogy a tizenkét játékvezetői csapat közül a csoportmérkőzéseket követően négynek megköszönik a munkát, vagyis ők hazamehetnek. Természetesen ebben a kérdésben a korábbi ténykedésük, illetve annak megítélése volt mérvadó. Az sem lehetett vitás az ukrán meccs után, hogy mi leszünk az egyik távozó.

- Feltételezem, mindenki a meccsről kérdezi.
 
- Sokan faggatnak, de nekik is csak azt mondhatom, amit most: a konkrét esetről nem beszélhetek.

- Mi a további program?
 
- Egy hét pihenőt kaptunk, aztán megkezdjük a felkészülést. Július közepén indulnak a nemzetközi feladatok, a hónap végén pedig ismét elrajtol a magyar pontvadászat. Mindkét színtéren lesznek még feladataink, remélem.
 
 
 

Kassai Viktor rendkívül csalódott

A magyar játékvezető az MTI-nek elmondta: azért is viselik nehezen a történteket, mert tudják, hogy sokan bíznak bennük. "Ami történt, azt nem
tudjuk megváltoztatni.  El kell fogadnunk, hogy számunkra korábban ért véget az Eb, mint azt terveztük, hiszen nagyot hibáztunk" - tette hozzá a tavaly a világ legjobbjának választott bíró. "Azért is kegyetlen hivatás a miénk, mert teljesen mindegy, hogy 199 jó döntést hoz  a csapat, akár egyetlen téves is végzetes lehet a megítélésben..."



Még több Eb

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!