Foci

2012.06.22. 08:33

Rooneynak azért szorít

Zalaegerszeg - A legutóbb az osztrák élvonalbeli Mattersburg csapatában futballozó Waltner Róbert a csatárjáték sokszínűségét ecsetelte.

Kerkai Attila

Waltner Róbert számos klubban futballozott pályafutása során, megjárta az argentin  Boca Juniors együttesét, de idehaza  többek között  játszott a Videoton és a ZTE FC együttesében is. Sőt, a zalai klub történetének legeredményesebb labdarúgója is egyben 92 találattal.

 Az Eb eddigi történéseiről egy gyors értékelést adott Waltner Róbert:  - Tetszenek a mérkőzések, akiket sajnálok, hogy búcsúztak, azok a horvátok és  a svédek. Viszont kiszámíthatatlan minden, például egy lyukas garast sem tettem volna a görög továbbjutásra, vagy például a lengyelek búcsújára.
 A támadójátékkal kapcsolatban Waltner Róbert kitért az egyéni képességekre is.

 -  Nincs kifejezett favoritom, de örülök, hogy Rooney visszatért - mondta. -  Méghozzá azért, mert  nem az a típusú játékos, aki csak a támadófeladatokat látja el, hanem ha kell, hátvédként védekezik. Ami még lényeges, hogy a csapatok általában az egycsatáros szisztémát alkalmazzák, ám ez is csalóka, hiszen a mögöttük  lévő területet  be lehet játszani, ami  az adott pillanatban akár három támadót is jelent.

Még több cikk az Eb-ről itt!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!