Foci

2012.11.22. 14:14

Utoljára itthon - A másodosztályú mezőny is befejezi

Az NB II-es labdarúgó bajnokságban is téli pihenőre vonulnak a résztvevők. Ám előtte még mindkét Veszprém megyei csapatnak van egy "kis" dolga.

Novothny Ottó

Nyugodtan nevezhetjük az FC Ajkát az ősz legnagyobb meglepetéscsapatának, hiszen a társulat eddig veretlen, sőt utolsó hat meccsén sorozatban hiba nélkül gyűjtötte be mindhárom pontot. 

- Remek játékosokból álló csapatot fogadunk, melynek ráadásul legendás edzője van - kezdte Németh Zoltán az ajkaiak mestere. - A Gyirmót felkészült közösség, Csank Jánost pedig nem kell senkinek bemutatni.




Szabó Levente csapata egyik legjobbja volt, páratlan lenne, ha az FC Ajka veretlenül zárná az őszt (Fotó: Gáspár Gábor)


- Mindez gondolom a célokat nem befolyásolja. 

- Azt hiszem mondanom sem kell, hogy szeretnénk megőrizni veretlenségünket. Sőt, hazai pályán győzelemmel akarunk búcsúzni szurkolóinktól. 

- Az NB I már szóba került az öltözőben?

- Erre határozottan mondhatom, hogy nem. Mindent megtettek a srácok azért, hogy ilyen szépen és eredményesen szerepeljünk, megérdemlik, hogy jól sikerüljön a búcsú is. 

A Veszprém FC viszont a szombathelyiek második csapatát fogadja, vasárnap 13 órakor. Az ellenfélben több NB I-es játékos is pályára léphet, hiszen Guzmicsot kiállították, Keneseit száműzték. 

- Nagyon fáj a legutóbbi kozámislenyi vereség, hiszen négy kapufát lőttünk és legalább hat helyzetet kihagytunk - mondta egy szuszra Vágó Attila a VFC szakvezetője.  Vasárnap mindenképpen nyernünk kell, mert 22 pontot akarunk gyűjteni az ősszel. A tapasztalatok szerint tavasszal megy nekünk jobban a játék, tehát ha most nyerünk, akkor majd odaérhetünk a legjobb öt közé. Hevesi-Tóth, Leitold, Ihász, Burcsik, Hanák kényszerből hiányozni fognak, de ettől függetlenül nekünk csak a három pont megszerzése lehet a feladatunk.  



Az ajkaiak tavaly nyertek hazai pályán


Az FC Ajka a tavalyi bajnokságban Mihalecz és Subicz góljaival 2:1-re győzött a Gyirmót ellen. Igaz, a visszavágó 0:3-ra sikerült. Érdekesség, hogy a most sérült Pavlitzky tavaly sem játszotta végig a meccset, mert kiállították. A Haladás kettő viszont a Bakony csoport másodikjaként jutott fel, így újonc a mezőnyben. Vágó Attila szerint játékosai sokat dolgoztak, megérdemlik, hogy sikeresen zárjanak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!