Foci

2013.11.22. 10:20

Megye I: a zárókör jön

Veszprém megye - Elérkezett az utolsó őszi mérkőzések ideje a labdarúgó megyei első osztályban, amelynek idei zárófordulója a korábbról elhalasztott 12. játéknap lesz.

Horváth Gábor

A Csetény, a Gyulafirátót és az Úrkút is őszi bajnok lehet, erre legnagyobb esélye az előbbinek van. A listavezetőnek ugyanis elég egy döntetlen is, míg a második és harmadik helyezettnek (természetesen a Csetény veresége mellett) mindenképpen nyernie kell az előzéshez. Érdekesség, hogy a hármasból két csapat is kemény ellenféllel, élcsapattal találkozik és a gyulafirátótiak várpalotai vendégjátéka sem ígérkezik éppen sétagaloppnak.

Az Úrkút rutinos támadója, Pfaff Zsolt (a labdával) csapatával a héten a Balatonalmádi elleni idegenbeli rangadóra készült. Fotó: Penovác Károly

A program, szombat, 13.00: Várpalotai BSK (11.)–Gyulafirátót (2.): a gyulafirátótiak október elején kaptak ki legutóbb, azóta csak kétszer veszítettek pontot, előző két meccsükön pedig összesen tízszer találtak be. Nincs sok esélye a sorozatban ötször vereséget szenvedő Palotának, ennek ellenére mégsem lehet fix kettesre mondani a meccset.

Fűzfő (7.)–Péti MTE (6.): igazi rangadó ez is. A korábban szárnyaló fűzfőiek formája visszaesett, a Péti MTE viszont továbbra is menetel, jelenleg épp egy hármas győzelmi szériában van. Csupán egy pont a két gárda közt a különbség.

Alsóörs (9.)–Herend (16.): két vereség után tudott nyerni múlt héten az Alsóörs, amelynek papíron az egyébként szívós Herend legyőzése sem okozhat problémát.

15.00: Balatonalmádi (8.)–Úrkút (3.): a zárókör egyik legnagyobb rangadójának ígérkezik az összecsapás. Az előző két hétvégén egyaránt három pontot szerző, gólt sem kapó címvédő a jó formában lévő, legutóbb Devecserben győző Almádi otthonában lép pályára.

Vasárnap, 13.00: Csetény (1.)–Devecser (4.): mindkét csapatnak fontos a meccs, az éllovas őszi első lehet, míg a Devecser nem szeretne leszakadni a legjobbaktól. A Csetény legutóbb kikapott otthonában, ez intő jel neki, a Devecsernek lehetőség.

Sümeg (10.)–Tapolca (12.): A szomszédvári derbinek plusz pikantériát ad a felek tabellán elfoglalt pozíciója. A Tapolcának csak három pontot kell ledolgoznia, azonban a Sümeg hazai pályán már négy meccse veretlen.

Ugod (13.)–Peremarton (14.): Elvileg az ugodiak az esélyesebbek, de azt nem szabad elfelejteni, hogy egymás után négyszer kaptak ki, ezalatt a Peremarton egy pontra közelítette meg őket.

Ajka Kristály (15.)–Öskü (4.): Akár a dobogón is telelhet a négyes győzelmi széria után álló Öskü, legalábbis nem valószínű, hogy a legutóbb hat gólt kapó Ajka Kristály tesz pontot a sorozat végére.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!