Foci

2013.12.21. 16:42

Új lendület a PELC-nél

Pápa - Elnökváltás történt a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnál (PELC) a közelmúltban. Grőber Attila, az egyesület új elnöke többek között a minél hatékonyabb működést, valamint a nevelői munka kiszélesítését tűzte ki célul az utánpótlásban érdekelt fociklub elé.

Polgár Tibor

Grőber Attila – aki korábban a PELC felügyelő bizottságának volt a tagja – a leköszönő Takács Pált váltotta az elnöki székben az elnökségi közgyűlés döntésének köszönhetően. Egyúttal új elnökség is alakult, amelynek tagja dr. Áldozó Tamás, dr. Péntek Árpád, Magasy Attila és Takács Pál. Az ügyvezető igazgatói teendőket ezentúl Tóth Péter látja el, a szakmai munkáért pedig továbbra is Nagy Mihály felel.

Grőber Attila fizikailag és szellemileg is késznek érzi magát arra, hogy sikeresen vezesse a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubot. Fotó: Polgár Tibor

A PELC új elnöke megkeresésünkre kiemelte, egyik legfontosabb kihívásának azt tekinti, hogy az egyesület a korábbinál hatékonyabban működjön.

- Tavaly a társasági adóból 112 millió forinthoz juthatott volna a PELC, de ebből csak 90 milliót sikerült begyűjteni. A 2013-2014-es idényre 132 millió forint kerülhet a kasszánkba, és az elnökség egyik legfontosabb feladata, hogy megkeressük azokat a cégeket, vállalkozásokat, amelyek felajánlják egyesületünknek a társasági adójukat. A klub szervezeti átalakítása megtörtént, most pedig a szakmai munka erősítésén van a sor. Ez részben a korábbi munka folytatása, de vannak új ötleteink is, például több edzővel dolgozunk majd, illetve a labdarúgás női részét is szeretnénk felfuttatni Pápán. Nagyon fontos, hogy a hozzánk sportolni járó gyerekeket az edzők ne csak futballozni tanítsák, hanem egészséges életmódra, viselkedéskultúrára is neveljék őket. Ezért a trénerekkel szemben pedagógiai elvárásaink is vannak - hangsúlyozta Grőber Attila, majd hozzáfűzte, törekednek rá, hogy a szülőkkel is aktív, jó kapcsolatot ápoljanak. Mint mondta, a Pápai Egyesített Labdarúgó Clubnak három alapvető feladata van. Ezek közül az egyik, hogy a lehető legtöbben sportoljanak az egyesület keretein belül. - A másik, hogy a klub kötelékeihez tartozó több mint 400 gyerekből minél több tehetség jusson el az NB I közelébe. Emellett pedig biztosítanunk kell a Lombard Pápa élvonalbeli labdarúgócsapatának a hátterét - jegyezte meg az egyesületi elnök.

Kérdésünkre, miszerint a politikai, közéleti szerepvállalása és a tanári hivatása mellett hogyan jut ideje a PELC-re, Grőber Attila először is leszögezte, véleménye szerint a sportban nincs helye a politikának.

- Egyébként jogos a kérdés. Azt mindenképpen elmondanám, hogy a PELC-nél betöltött pozíciómat társadalmi munkában látom el, ezért semmiféle díjazásban sem részesülök. Az egyesületet érintő stratégiai döntéseket ugyan az elnök és az elnökség hozza meg, viszont az operatív, napi ügyeket nem én irányítom, hanem az ügyvezető igazgató. Az sem titok, hogy nem akarok az idők végezetéig a PELC elnöke lenni, de amíg nem működnek az elképzeléseink szerint a dolgok az egyesületnél, addig szívesen részt veszek a munkában. Úgy érzem, fizikailag és szellemileg is kész vagyok a kihívásra. Azonban ha a legkisebb jelét is észreveszem, hogy az általam imádott tanítás bármiféle hátrányt szenved, azonnal felállok az elnöki székből - fogalmazott Grőber Attila.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!