Foci

2014.09.01. 11:00

Ligakupa rajt: a Pápa a Haladást fogadja, az Ajka Fehérvárra utazik

Ajka, Pápa - A Lombard Pápa és az FC Ajka is megkezdi szereplését ma a Ligakupa 2014/15-ös kiírásában.

Polgár Tibor

A Lombard Pápa az ugyancsak NB I-es Szombathelyi Haladást fogadja a Perutz Stadionban.

A bakonyaljaiak a Ligakupa G jelű csoportjába nyertek besorolást, ahol a Vas megyei zöld-fehéreken kívül két másodosztályú csapat, a Sopron és a Siófok lesz az ellenfelük az oda-visszavágós lebonyolítási rendszerben. A Lombardtól tehát joggal várhatják el a szurkolók a csoportból való továbbjutást.

A klubvezetés és Mátyus János vezetőedző a szezon rajtja előtt egyértelművé tette: a Ligakapu küzdelmeit is komolyan veszik.

- Minden fronton, így természetesen a Ligakupában is szeretnénk megfelelően helytállni és lehetőleg minél tovább jutni. Ugyanakkor elsősorban azzal kell törődnünk, hogy jövőre ugyancsak első osztályú legyen a Lombard Pápa - fogalmazott Mátyus János. Mint mondta, a második számú kupasorozat kiváló alkalmat biztosít a játékoskeret fiatalabb, eddig kevesebb játéklehetőséghez jutó labdarúgóinak a bizonyításra. Érdekesség, hogy az előző szezonban szintén összekerült a Ligakupa csoportkörében a Lombard és a Haladás. A pápai drukkerek szép emlékeket őrizhetnek arról a párharcról, ugyanis a Perutz Stadionban 2:0-ás hazai siker született, míg a visszavágó gólnélküli döntetlennel ért véget.

A Ligakupában kimondottan nem kedvezett a szerencse az FC Ajka NB II-es csapatának. Az ajkaiak az első ligás listavezető Videotonnal, a szintén NB I-es és jó formában focizó Újpesttel és a második osztályban eddig hibátlan Vasassal került egy társaságba. A sorozatot a fehérváriak otthonában kezdik meg Klement István tanítványai.

- Semmi baj nincs azzal, hogy ilyen kemény ellenfeleket kaptunk - kezdte az ajkaiak mestere. - Miután nem tartjuk magunkat végső győzelemre esélyesnek, így tökéletesen meg tudjuk valósítani ennek a programnak az eredeti elképzeléseit. Vagyis nálunk valóban olyanok lépnek majd pályára, akik kevesebb lehetőséghez jutnak, jutottak a bajnoki találkozókon.

- Ez mindenki számára komoly lehetőség.

- Azt gondolom, ezek az összecsapások mindenkit fel kell, hogy dobjanak. Bármilyen eredménnyel végződnek, kipróbálhatjuk magunkat a legjobb csapatok ellen. Más kérdés, hogy például a Videoton kit küld pályára, de ha a legjobbakat, akkor azért, ha a második keretét, akkor azért lesz különleges a találkozó.

- Az Ajkának azért szűkösebb a lehetősége.

- Nálunk az idősebbek is ott lesznek, például Gunther, Mihalecz, Pákai, Köles, ahogy a fiatalok közül is többen. Ha úgy tetszik, amolyan vegyes csapattal lépünk pályára és megpróbálunk élni ezzel a remek kihívással.

Minél messzebbre szeretnének jutni

A Veszprém FC labdarúgó csapata a Magyar Kupában lép pályára kedden 15.30 órakor. A VFC a Nagyatád otthonában küzd azért, hogy a második fordulóból is továbbjusson. Érdekesség, hogy riválisával egy csoportban, az NB III nyugatiban vannak és még egyik alakulat sem tudott a bajnokságban győzelmet szerezni. A házigazdák a Tököllel ikszeltek, míg a megyeszékhely csapata a Csepellel és a Doroggal osztozott meg a pontokon. Simon Attila a VFC mestere elmondta, hogy az eredeti céljuk az volt, hogy minél messzebb jussanak a kupában. - Úgy tűnik, most van lehetőségünk arra, hogy a harmadik körbe lépjünk, hiszen szerintem a Nagyatáddal szemben megtehetjük ezt. Ha sikerül, akkor két dologban reménykedhetünk: harmadszorra is verhető riválist kapjunk, vagy pedig neves ellenfelet hozzunk Veszprémbe. Ehhez persze ma jól kell teljesítenünk.

A Pápa a Haladást fogadja, az Ajka Fehérvárra utazik

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!