Foci

2014.10.12. 17:29

Pont nélkül maradt az Ajka

Szolnok – Egygólos vereséget szenvedett vasárnap az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Hiába dolgozott ki a második félidőben több helyzetet is a vendégcsapat, nem tudott kapuba találni.

Munkatársainktól

Szolnok–FC Ajka
1:0 (1:0)

Szolnok, 800 néző. V.: Takács. Szolnok: Pokorni – Vári (Bohner, 91.), Mile, Antal, Fritz, Kenderes, Zvara (Tóth, 87.), Nagy (Mundi, 77.), Rokszin, Urbin, Lengyel. Edző: Kis Károly. FC Ajka: Jánosa – Köles, Pákai, Zámbó, Gunther, Matetits (Csordás S., 78.), Csordás Sz., Weitner, Szabó (Lattenstein, 65.), Sowunmi, Major (Mogyorósi, 87.). Edző: Klement István.

Közvetlen a kezdés után Matetits tört be a 16-oson belülre, a hazai védők nehezen tisztáztak előle. A következő ajkai támadásnál Matetits beadását védte kivetődve Pokorni. A hazaiaknál a 19. percben Rokszin lövését hárította Jánosa. A 30. percben ismét Rokszin veszélyeztetett, 14 méteres lövése a lécről vágódott ki.

A 41. percben Rokszin 18 méteres lövése a felső lécről felpörgött, a kapu előtt Urbin volt a legerőszakosabb és közelről a hálóba fejelt, 1:0.

A 67. percben Gunther 30 méteres szabadrúgását a bal alsó sarok elől hárította Pokorni.

A 76. percben a csereként beállt Lattenstein próbálkozott 18-ról, de Pokorni a helyén volt. A másik oldalon Rokszin elől hárított Jánosa.
A 78. percben Major az alapvonal közeléből lőtt, a kapus védett. A 83. percben Csordás Simon előtt adódott lehetőség, lövés helyet azonban átadást választott, így odalett a helyzet.

A hosszabbításban Gunther mentett a gólvonalról.

Az első félidőben a hazaiak játszottak mezőnyfölényben. Szünet után az ajkaiak domináltak, előttük is adódtak lehetőségek, ezeket azonban nem sikerült gólra váltani.

Kis Károly: – Úgy érzem, a játék képe és a helyzetek alapján megérdemelten nyertünk.

Klement István: – Nem érdemeltünk vereséget, különösen a második félidei játékunk alapján.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!