Foci

2014.12.18. 11:25

Merre tovább, VFC?

Veszprém - Történetének újabb fontos szakaszához érkezett a veszprémi labdarúgás. A felnőtt csapatnak egyszerre van és nincs edzője, miközben a tavaszi szezonban a kiesés ellen kell majd küzdeni az NB III-ban. Komoly változások jöhetnek.

Horváth Gábor

Ritka rossz őszt produkált a Veszprém FC az NB III-ban.

A nemrég még másodosztályú csapat a bajnokságban november elején tudott nyerni először és utoljára, emellett ötször végzett döntetlenre, és kilenc alkalommal maradt alul.

A megszerzett nyolc pont az utolsó előtti helyre elég. Simon Attila edző a zárómeccs után elköszönt a csapattól.

- Igen, lemondtam, és mindenkinek megköszöntem az elmúlt időszak munkáját - nyilatkozta a Naplónak a 2014 áprilisa óta Veszprémben dolgozó, szombathelyi szakember, aki hozzátette: több helyről is hallotta, hogy változások lesznek és ő úgy gondolta, nem szeretné megvárni azt, hogy vele, vagy nélküle képzelik el a város labdarúgását. - A vezetőséggel máig kapcsolatban vagyok, de már megvan az új munkahelyem, 99 százalék, hogy a szombathelyi utánpótlásban folytatom pályafutásomat, a kiemelt bajnokságban szereplő U-15-ös együttest vezetem majd.

A ritka gólörömök egyike, a Veszprém FC őszi szezonja egyáltalán nem volt vidám. Mindössze egyszer tudott nyerni a csapat
Fotó: Penovác Károly

Simon Attilát természetesen az őszi szereplésről is kérdeztük.

- A középtávú cél az volt, hogy a csapat két-három éven belül legyen esélyes az NB II-be jutásra. Úgy gondolom, hogy ennek a szakmai alapjait leraktuk. Ami a rövid távú elvárásokat illeti, nem értük el a tervet, hiszen kiesőhelyen telelünk. Hozzá kell tenni, ez egy vadonatúj csapat, amelynek a kerete teljesen kicserélődött. A másik dolog, ebből az osztályból nem lesz kieső, azaz nyugodtan lehet dolgozni. Szerintem mi megtaláltuk azt a magot, amellyel tavasszal jobban lehet szerepelni, a vezetőség ehhez normális munkakörülményeket teremtett - fogalmazott.

Az edző elmondta: neki tiszta a lelkiismerete.

- Mindent megtettünk. A rosszabb szereplés annak a hozadéka, amelyet Veszprémben az elmúlt időszakban labdarúgás címen elkövettek. Volt itt egy kiemelkedő NB III-as együttes, amelynek a magját 30 év feletti labdarúgó alkották. Később, az NB II-ben sem játszott túl sok fiatal a VFC-ben. Aki volt, az eligazolt. Tavasszal nálam olyanok szerepeltek, akik még az utánpótláscsapatokba sem fértek be.

Simon megjegyezte, igazából nem lehet Veszprém FC -Veszprém FC USE (a város utánpótlás egyesülete - a szerk.) kapcsolatról beszélni.

- Nem értettem, miért nem jönnek a fiatalok. Az U-21-es csapatban sokszor jobb játékosok léptek pályára, mint nálunk, nem beszélve arról, hogy én odaadtam lefelé a focistákat, fölfelé viszont nem jött senki az utánpótlásból.

A Napló megkereste Garai Pétert, a felnőtt csapatot működtető gazdasági társaság egyik vezetőjét a jövőről kérdeztük.

- Egyelőre minden változatlan. Edzőnk valóban felajánlotta lemondását, de mi ezt nem fogadtuk el és azt sem mondtuk, hogy maradjon. Élő szerződése van. Ha marad a mostani működési forma, nem akarjuk elengedni, mert véleményünk szerint jó szakmai munkát végzett.

Garai hozzátette, tisztában van vele, hogy az emberek konkrétumokra várnak, de meg kell érteni, hogy ez nem egyszerű.

- Türelmet kérünk. Lehet, hogy a VFC USE-val közösen folytatjuk, vagy más jogi formában, esetleg beszáll valaki, vagy mi kiszállunk. Sokféle elképzelés van, de döntés még nincs - mondta.

A Napló információ szerint komolyan felmerült az, hogy Veszprém FC és a város utánpótlás nevelő egyesülete, a Veszprém FC USE fuzionál. Ahogyan Garai Péter mondta, vannak más verziók is, az biztos, hogy a VFC (és összességében a veszprémi labdarúgás) első számú támogatója, az önkormányzat egyáltalán nem elégedett az elmúlt időszak eredményeivel. Ahogyan a város futballjának jelenlegi működésével sem.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!