Foci

2015.06.30. 11:04

Az Ajka felnőttcsapata és utánpótlása egyaránt nagyot lépett előre az utóbbi időszakban

Ajka - Ünnepélyes keretek között adták át a labdarúgó megye I-es Ajka Kristály felújított öltözőjét. Az épület mellett egyéb fejlesztésekkel is bővült a helyi infrastruktúra, nem beszélve a klub szakmai előrelépéséről.

Horváth Gábor

- Öltözőnk teljesen, kívvül-belül fel lett újítva. A szigetelés mellett korszerűsítettük a fűtést, kicseréltük a nyílászárókat, valamint egy újabb öltözővel, fürdővel és két mellékhelységgel bővült az épület - foglalt össze lapunknak Havasfalvi Lajos, az Ajka Kristály SE elnöke, aki hozzátette: az idei fejlesztés különböző pályagondozó eszközöket és az új eredményjelzőt is magában foglalja.

A beruházás pályázat segítségével valósult meg. - Ez egy mérföldkő egyesületünk életében. Köszönjük támogatóink segítségét - mondta a közel száz labdarúgót, valamint teke, aerobic és természetjáró szakosztályt működtető klub vezetője.

Havasfalvi Lajos szót ejtette a Kristály múltjáról, amely az 1930-as évekre vezethető vissza, az első labdarúgópálya, egy földes játéktér a mai 12. számú óvoda helyén volt a településen.

Természetesen a jövőről, a kitűzött célokról is esett szó, az idényt a hatodik helyen záró felnőttcsapat mellett az utánpótlás is nagyot lépett előre az utóbbi időszakban. A folytatásban ezt a fejlődési irányt szeretnék tartani a klubnál.

A szalagot Harsányiné Varga Márta, az Ajka Kristály gazdasági igazgatója, Schwartz Béla polgármester (jobbra), valamint Havasfalvi Lajos vágta át a felújított öltöző ünnepélyes átadásán
Fotó: Györkös József

Az alkalomból éremátadást is tartottak, a Kristály fiataljai két ezüstöt és egy bronzérmet szereztek a 2014/2015-ös idényben. A gókirályok, valamint a jó tanulók és jó sportolók különdíjat vehettek át, a kitüntetések kiosztásában Schwartz Béla, Ajka polgármestere is segédkezett.

A klub elbúcsúztatta és megajándékozta visszavonult edzőjét, Dalnoki Lászlót, akinek nagy szerepe volt a mostani sikerek megalapozásában.

A remek hangulatú eseményen a helyi hagyományőrző egyesület tagjai főztek, sütöttek.

Az átadást követően az Ajka Kristály U-14-es alakulata az FC Ajka hasonló korosztályú együttesével játszott bemutatómérkőzést.

Az eseményre sok érdeklődő volt kíváncsi.

Három érmet gyűjtöttek a fiatalok

Az Ajka Kristály megye I-es felnőtt labdarúgócsapata kilenc helyet javítva tavalyi helyezésén az idén hatodikként zárta a pontvadászatot. Az U-17-es együttes második lett, csakúgy, mint az U-14-es korosztályban szereplő alakulat. A Kristály utóbbi korcsoportban egy bronzérmet is begyűjtött.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!