Foci

2015.10.29. 16:37

Artner visszatér, Pikáns derbi következik

Ajka – Több szempontból is érdekes, pikáns meccset vív szombaton az FC Ajka a labdarúgó NB II-ben. Artner Tamás visszatér a településre.

Horváth Gábor

A Dunaújváros lesz az ajkaiak vendége szombaton (kezdés: 18.00) a labdarúgó második liga tizenkettedik fordulójában.

Az újvárosiak mestere az az Artner Tamás, aki 2008 és 2011 között Ajkán volt edző és távozásakor segítője, Jákli Péter váltotta a kispadon.

Jákli idén év elejétől ismét vezetőedző az FC Ajkánál, a szakember elmondta: régóta remek kapcsolatot ápol a Szombathelyi Haladásnál sikeres NB I-es éveket töltő kollégájával. – Tamással három és fél évig dolgoztunk együtt, de már előtte is jól ismertük egymást, sokat beszélgettünk a labdarúgásról. Mindez persze semmit sem változtat azon, hogy szombaton ellenfelek leszünk. Az összecsapás több szempontból is nagyon érdekes lesz – utalt a Naplónak Jákli Péter arra, hogy mindkét alakulat 15 ponttal rendelkezik.

Egyébként jelenleg, 12 fordulót követően összesen öt együttesnek van 15 pontja a tabella közepén. Az ajkai szakember sokszor hangsúlyozza: idén különösen kiegyenlített a másodosztály mezőnye.

– Két jó meccsel az élmezőny közelében találod magad, két vereséget követően pedig könnyedén az alsóházban. Természetesen hazai pályán nem lehet más a célunk, mint a három pont megszerzése. Még akkor is, ha a korábban sérült Kovács Dániel és Vittman Ádám mellett most Kovács Gergő és Nagy Bálint is kiesett a játékból.

Az ajkaiak legutóbb döntetlent játszottak, egy élcsapat, a Mezőkövesd otthonából raboltak pontot, mégsem voltak maradéktalanul elégedettek.

– A szezon legjobb játékát nyújtottuk egy feljutásra pályázó csapat pályáján. Minden „ült”, két góllal vezettünk. Sajnos az első félidő utolsó percében be tudott találni az ellenfél, a második elején pedig 11-est kapott.

A büntető után nagyon felszívta magát csapatunk, mindkét oldalon több lehetőség volt, de a meccs helyzetét mi hagytuk ki. Előre aláírtam volna a döntetlent, de így egy kicsit csalódott voltam – tekintett vissza az előző fordulóra Jákli Péter.

Szűcs Lajos védi a vendégek kapuját

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!