Foci

2015.10.24. 18:23

Hiába a kétgólos előny

A Mezőkövesd-Ajka NB II-es fociderbi sok mindent hozott: jó iramot, sok helyzetet, gyönyörű szabadrúgás gólt, meglepetés 11-est, és majdnem bravúrt is.

Horváth Gábor

MFC-FC Ajka

2:2 (1:2)

Mezőkövesd, ezer néző. V.: Lovas. Mezőkövesd FC: Dombó – Nagy J., Dvorzsák, Devecseri, Fótyik – Szeles (Hegedűs, 79.), Tamási – Molnár, Takács (Bajzát, 69.), Harsányi (Polényi, 87.) – Máté. Edző: Benczés Miklós. FC Ajka: Gőcze – Nagy B. (Pál, 58.), Pákai, Császár, Zámbó – Horváth, Gunther (Pavlitzky, 67.) – Besztercei, Lattenstein, Major (Pesti, 76.) – Sowunmi. Edző: Jákli Péter.

A középmezőnyben tanyázó FC Ajka a második helyezett otthonába látogatott. Az esélyek a hazaiaknak kedveztek, a mérkőzés képe aztán mégis mást mutatott.

Az első lehetőség a harmadik percben Besztercei előtt adódott, de az ajkai középpályás körülményeskedett a 16-oson belül, s így a védők menteni tudtak. A hazaiak a 10. percben jutottak először az ajkai 16-oson belülre, ekkor Harsányi lőtt mellé.

A 18. percben megszerezte a vezetést az FC Ajka. Sowunmit szerelték szögletre, Gunther balról remekül belőtt labdáját Sowunmi 10 méterről a kapu bal oldalába fejelte, 0:1.

A 22. percben Zámbó kiválóan futott fel a bal oldalon, egy kényszerítő után már a 16-oson belül járt, amikor a védők az utolsó pillanatban szerelni tudták. A 25. percben jobboldali hazai támadást követően Gőcze mentett remek kivetődést követően Máté elől. Egy perccel később Máté egy szép labdaátvétel után 16-ról centikkel lőtt a léc fölé.

A 35. percben tovább nőtt a vendégek előnye. Horváth buktatásáért megítélt 22 méteres szabadrúgást Gunther nagy erővel lőtte a kapu jobb oldalába, 0:2.

A 42. percben Takács próbálkozott 14 méterről, Gőcze azonban a helyén volt. Nyomtak a hazaiak. Máté lőtt mellé 14 méterről, majd a félidő utolsó percében sikerült a hazaiaknak a szépítés.

A 45. percben Harsányi baloldali beadása után Máté magasan felugorva a jobb felső sarokba fejelt, 1:2.

Az FC Ajka (jobbra Major) közel állt az idegenbeli bravúrhoz
Fotó: Penovác Károly

 

Nagy iramban kezdődött a második játékrész is.

Az 51. percben egy baloldali hazai támadásnál Nagy Bálint próbált becsúszva szerelni az alapvonal közelében, a játékvezető megmozdulását a vendégek nagy meglepetésére szabálytalannak ítélte, 11-est fújt. A büntetőt Máté a jobb alsó sarokba lőtte, 2:2.

Az 59. percben a mezőkövesdiek gyors kontrát vezettek egy ajkai labdavesztés után, Molnár 16 méterről a jobb kapufa mellé lőtt.

A 63. percben Császár mentett az utolsó pillanatban egy jobboldali beadásnál. A 66. percben Major remekül húzott el a bal oldalon, beadását az utolsó pillanatban vágták ki a védők Sowunmi elől.

A 71. percben Zámbó kiválóan lépett meg a bal oldalon, beadását Sowunmi lekészítette Pálnak, ő azonban 14 méterről csúnyán fölé lőtt. Két perc múlva ismét az Ajka veszélyeztetett, Major beadását követően Sowunmi került helyzetbe, lövését Dombó bravúrral hárította szögletre. A szöglet után Pákai fejesét a gólvonalról vágták ki a hazai védők.

A 78. és a 85. percben baloldali hazai támadások eredményeként veszélyes helyzet alakult ki, de Gőcze mindkét esetben remekül hárított. A 86. percben Horváth blokkolt egy nagy erejű hazai lövést.

Már a hosszabbításban jártunk, amikor Sowunmi baloldali beadását Lattenstein a 11-es pontról tűzte rá, a labda egy védő testéről vágódott e a kaputól két méterre.

Végig nagyon jó iramú meccsen az ősz legjobb teljesítményét nyújtotta az FC Ajka. A két gólon kívül több lehetőség is adódott, a vendégek közelebb álltak a győzelemhez, mint a Mezőkövesd.

Benczés Miklós: - Sajnálom, hogy pontot vesztettünk. Több kecsegtető lehetőségünk is volt, ezeket azonban elhibáztuk, ettől függetlenül gratulálok játékosaimnak.

Jákli Péter: - Ezt a meccset megnyerhettük volna...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!